ОПУ заявляє про звільнення 108 жінок з російського полону
Категорія
Україна
Дата публікації

ОПУ заявляє про звільнення 108 жінок з російського полону

ОПУ заявляє про звільнення 108 жінок з російського полону
Джерело:  online.ua

17 жовтня очільник Офісу президента Андрій Єрмак офіційно повідомив, що урезультаті чергового обміну полоненими вдалося звільнити 108 жінок.

Джерело: Телеграм-канал Андрія Єрмака

З російського полону визволили 108 жінок

Черговий масштабний обмін полоненими вдалося провести сьогодні. Особливо емоційний та справді особливий - ми звільнили з полону 108 жінок. Це був перший цілковито жіночий обмін. У полоні перебували мами та доньки, яких дуже чекали рідні. 37 евакуйованих з "Азовсталі", 11 офіцерів, 85 - рядових та сержантів. З них - 35 захисниць із ЗСУ, 32 - ВМС, 12 - ТРо, 8 - НГУ, включно з 2 із "Азову", 5 - ДССТ, 4 ДПСУ та 12 цивільних, - повідомив глава ОПУ.

Андрій Єрмак також звернув увагу на те, що серед звільнених є дівчата, незаконно ув‘язнені в ОРДЛО, які потрапили в полон ще до широкомасштабного вторгнення.

Фото — telegram.org

За словами глави ОПУ, жінки були ув'язнені в псевдореспубліках останні 3-4 роки за "надто проукраїнську позицію", яка виражалась в перевезенні гуманітарки для дітей-сиріт, надумані "шпигунство" та "тероризм".

Андрій Єрмак також зізнався, що це був нервовий обмін: надто багато деталей і моментів, які могли вплинути на процес, змінити його хід, однак все завершилося благополучно.

Він також повідомив, що зараз всі дівчата будуть проходити медичний огляд та реабілітацію.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?