Опубліковані ексклюзивні кадри обшуку закарпатського маєтку Медведчука
Категорія
Україна
Дата публікації

Опубліковані ексклюзивні кадри обшуку закарпатського маєтку Медведчука

Опубліковані ексклюзивні кадри обшуку закарпатського маєтку Медведчука
Джерело:  online.ua

19 березня Національна поліція України провела обшуки в закарпатській резиденції "Ведмежа діброва", що належить куму Володимира Путіна та проросійському політику Віктору Медвечуку. Про це повідомили журналісти програми "Схеми: корупція в деталях - RFERL", які також опублікували ексклюзивні кадри обшуку маєтку родини Медведчука, який, до слова, знаходиться поблизу Жденієво, передає ONLINE.UA.

Згідно з даними журналістів, слідчі дії відбулися в рамках кримінального провадження, яке розслідує Національна поліція, а саме – її обласне управління на Закарпатті. На ексклюзивних знімках можна побачити працівників Департаменту стратегічних розслідувань Нацполу, які здійснювали оперативний супровід під час обшуків за участю спецпідрозділу "Корд".

"З чим пов’язана ця кримінальна справа? Речниця Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції Наталія Калиновська розповіла "Схемам", що розслідування ведеться за статтею 364 Кримінального кодексу – зловживання владою чи службовим становищем посадових осіб під час виділення та користування земельними ділянками", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що ввечері "Схеми" спільно з Organized Crime and Corruption Reporting Project опублікують велике розслідування про Віктора Медведчука, а саме про те, як він був змушений повернутися в публічну політику після Євромайдану та за рахунок чого це стало можливим.

Варто також нагадати про те, що 25 березня офіційно стало відомо, що Служба безпеки України організувала обшуки в офісах всеукраїнського громадського руху "Український вибір-Право народу", лідером якого є кум глави Кремля Володимира Путіна та проросійський політик Віктор Медведчук. Що важливо розуміти, до 2016 року ця організація була відома, як "Український вибір". Згідно з останніми даними, наразі слідчі дії проходять в Києві та Дніпрі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 16 березня до Касаційного адміністративного суду Верховного суду України надійшов позов від народного обранця "Опозиційної платформи — За життя" Віктора Медведчука про  оскарження указу президента країни Володимира Зеленського щодо санкцій проти нього.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?