Опубліковано "формулу Штайнмайєра" у редакції Кремля
Категорія
Політика
Дата публікації

Опубліковано "формулу Штайнмайєра" у редакції Кремля

Опубліковано "формулу Штайнмайєра" у редакції Кремля
Джерело:  online.ua

Російське видання "Коммерсант" опублікувало документ, який передбачає імплементацію "формули Штайнмаєра" в українське законодавство. В ньому зазначається, що закон про особливий статус набуває чинності о 20:00 за місцевим часом у день голосування на позачергових виборах в ОРДЛО, які призначені і проведені у відповідності з конституцією України і спеціальним законом України, що регулює позачергові місцеві вибори у вищезазначених районах, передає ONLINE.UA.

Також вказано, що закон про особливий статус буде діяти на тимчасовій основі до дня опублікування місією спостерігачів ОБСЄ підсумкової доповіді про вибори. Якщо ОБСЄ визнає вибори такими, що відповідають демократичним стандартам, закон почне діяти на постійній основі.

Варто зазначити, що раніше Москва обурилася, що Україна не підписала "формулу Штайнмаєра" на засіданні Тристоронньої контактної групи. Там стверджують, що таким чином українська сторона "зірвала виконання домовленостей радників країн нормандської четвірки". Цей документ нібито узгодили політичні радники лідерів країн "нормандської четвірки" на засіданні 11 вересня.


Формула Штайнмаєра в російській редакції / фото Коммерсант

Нагадаємо, останніми днями все частіше в політичних колах почали згадувати так звану "формулу Штайнмайєра". Про що саме йдеться в цій формулі миру для Україні і що потрібно знати кожному громадянину держави у своєму матеріалі пояснює ONLINE.UA.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?