Опубліковано нове відео з "Буком", що збив Boeing над Донбасом
Категорія
Україна
Дата публікації

Опубліковано нове відео з "Буком", що збив Boeing над Донбасом

Опубліковано нове відео з "Буком", що збив Boeing над Донбасом

У мережі з'явилося ще одне відео зенітно-ракетним комплексом "Бук", за допомогою якого ймовірно бойовики збили на Донбасі малайзійський пасажирський лайнер Boeing рейсом МН17.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook журналіста Антона Павлушка.
"На реєстратор випадково потрапив проїзд Бука. Опис такий: "17 липня 2014 відвозять Бук через Макіївку". Звичайно, дати не перевірити, але можна знайти місце. Для зовсім допитливих за часом можна приблизно визначити дату і час", - написав він.


"Дорога, дві смуги, праворуч після дерев заїзду на автозаправну станцію мережі "Паралель". Після автозаправки знак - на Луганськ треба розвертатися назад, попереду Донецьк, праворуч - "Центр". Ок, "центр" чого? Посеред клумби 5-бічний рекламний щит, маленький трикутник-перехід перед в'їздом, потім ще один з ялинкою і стовпом далі по руху до центру. Машина йде вправо і бачимо зупинку з похилою плитою.
Є зачіпка про Макіївку і про "Паралель". Перевіряємо всі заправки Макіївки, пам'ятаємо, що "центр" буде праворуч. Звіряємо фотографії: заправка, трикутники, похила зупинки збіглися. Можна ще порахувати кількість ялинок по шляху машини і порівняти в панорамою на Яндексі. Фото однак старе, реклами в середині ще немає, хоча на гуглівських картах щось видніється. Шукаємо свіжіші фотки і ось він рекламний щит в центрі на 5 сторін", - коментує аналіз Павлушко.
Охорона російського Бука: УАЗик і бусик Фольксваген:

Покажчик та 5-кінцева реклама:

Зупинка з нахилом і прапором ДНР:


Автозаправка Паралель:


Крім цього, журналіст відзначає, що "Бук" переміщали на тягачі в супроводі кількох транспортних засобів.
"Що ми ще бачимо на відео? БУК на тягачі Volvo, про який InformNapalm вже писав. Бачимо в охороні Бука позашляховик спочатку (або два?) - Toyota? За ним УАЗик і чорний бусик VW - про них теж писали, що бачили їх в парі з БУКом", - пише Павлушко.


За словами журналіста, в цьому місці вже не раз бачили російську техніку.
"Їдуть з Донецька. Звідки з Донецька? БУК бачили на блокпосту "Мотель" - далі виїзд на Макіївське шосе, Донецьке шосе і з'їзд на Магістральну/автотранспортну вулицю - там ми і побачили БУК. Ну а далі до точки пуску російської ракети БУК по MH17", - додав Павлушко.
Раніше повідомлялося, що британська журналістсько-експертна група Bellingcat оприлюднила новий звіт щодо зенітного ракетного комплексу "Бук", яким був збитий Боїнг-777 Малазійських авіаліній, де назвала номер установки і виключила ймовірність того, що вона була захоплена біля української військової частинии.


Прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков не зміг оцінити правдоподібність підсумків розслідування групи Bellingcat і закликав орієнтуватися на дані, надані російськими фахівцями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?