Опубліковано рейтинг найщасливіших країн світу. На якому місці Україна
Категорія
Світ
Дата публікації

Опубліковано рейтинг найщасливіших країн світу. На якому місці Україна

Опубліковано рейтинг найщасливіших країн світу. На якому місці Україна
Джерело:  online.ua

За щорічним рейтингом найщасливіших країн світу Фінляндія вшосте стала найщасливішою країною в світі. Україна ж опинилася в кінці списку.

Джерело: CNN

 Рейтинг найщасливіших країн світу

Згідно зі звітом World Happiness Report, Фінляндія шостий рік поспіль є найщасливішою країною у світі.

За аналізом звіту, скандинавські країни мають дуже хороші оцінки за такими показниками, як: очікувана тривалість здорового життя, ВВП на душу населення, соціальна підтримка, низький рівень корупції, свобода прийняття ключових життєвих рішень.

Друге та третє місця відповідно посіли відповідно Данія та Ісландія.

Україна, за словами медіа, опинилася аж на 92 місці.

Повідомляється, що добробут в Україні постраждав, але згуртованість та спільна мета зблизила українців.

Незважаючи на масштаби страждань і збитків в Україні, оцінки життя у вересні 2022 року залишалися вищими, ніж після окупації 2014 року, підкріплені тепер сильнішим почуттям спільної мети, доброзичливості і довіри до українського керівництва, – йдеться у звіті.

Як відбувається оцінювання у Всесвітньому звіті щастя

Звіт спирається на дані глобального опитування людей у понад 150 країнах. Країни ранжуються за рівнем щастя на основі їх середньої оцінки життя за три попередні роки, в даному випадку з 2020 по 2022 рік.

Звіт базується переважно на оцінках життя, отриманих у Всесвітньому опитуванні Gallup.

У звіті визначено найщасливіші нації, ті, що знаходяться в самому низу шкали щастя, і все, що знаходиться між ними, а також фактори, які, як правило, призводять до більшого щастя.

Повідомляється, що доброзичливість з моменту пандемії коронавірусу зросла на приблизно 25%.

 Доброзичливість до інших, особливо допомога незнайомцям, яка різко зросла в 2021 році, залишилася на високому рівні в 2022 році, — скказав Джон Геллівелл, один із авторів World Happiness Report.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?