Опубліковано відео влучення ракети в літак МАУ – New York Times
Категорія
Світ
Дата публікації

Опубліковано відео влучення ракети в літак МАУ – New York Times

Опубліковано відео влучення ракети в літак МАУ – New York Times
Джерело:  online.ua

Авторитетне американське видання "The New York Times" оприлюднило відеозапис, на якому нібито ракета збиває літак "Міжнародних авіаліній України" у повітрі над Тегераном. За словами представників ЗМІ, вони вже ретельно перевірили справжність запису, передає ONLINE.UA.

"Відео, перевірене The New York Times, схоже, показує, що іранська ракета влучила в літак над Парандом, неподалік від аеропорту Тегерана, району, де український авіалайнер припинив передачу свого сигналу перед катастрофою", - сказано в повідомленні.

Редакція видання запевняє, що у неї є й інші відео.

"Аналіз всього відеоматеріалу показав наступне: коли ракета влучила в літак, стався невеликий вибух, проте все судно не вибухнуло, а продовжило політ протягом ще декількох хвилин. Потім палаючий авіалайнер повернув назад до аеропорту і вже на зворотному шляху вибухнув і впав", - пояснюють журналісти.

Версію видання та справжність відео підтверджує команда розслідувачів Bellingcat. Вони ідентифікували будинки, які видно на записі, і з'ясували, що камера була направлена саме в те місце, де проходила траекторія польоту "Боїнга".

Окрім того, у Bellingcat вирахували район, звідки ймовірно могла бути випущена ракета. Один із розслідувачів Христо Грозев стверджує, що місце запуска ракети може розташовуватись приблизно за 6,5 кілометрів від місця трагедії. За його словами, це може бути секретна база IRSG.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що офіційний представник уряду Ірану жорстко відреагував на резонансну заяву канадського лідера Джастіна Трюдо. Він назвав брехливими та безпідставними звинувачення політика.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?