ОПЗЖ - головний лобіст інтересів Китаю в Україні, - експерт викрив партію Медведчука
Категорія
Економіка
Дата публікації

ОПЗЖ - головний лобіст інтересів Китаю в Україні, - експерт викрив партію Медведчука

ОПЗЖ - головний лобіст інтересів Китаю в Україні, - експерт викрив партію Медведчука
Джерело:  apostrophe.ua

Заяву про те, що рішення президента Володимира Зеленського ввести безвізовий режим з Китаєм і курс на зближення з КНР були прийняті під впливом прокремлівських сил,  в інтерв'ю виданню «Апостроф» зробив головний координатор грантової організації FreeHongKongCentre Артур Харитонов, повідомляє ONLINE.UA.

«Безумовно, рішення про безвіз з Китаєм і про загальне зближення з ним було прийнято під впливом прокремлівських сил», - заявив координатор грантового руху.

Харитонов аргументував, що партія Медведчука поставила перед собою мету посилити співпрацю України і КНР по всіх стратегічних напрямах.

«ОПЗЖ - це абсолютно прокитайська партія, яка відповідає за лобізм китайського бізнесу в Україні. Саме вони сформували міждепутатської групу «Один пояс - один шлях», яка має на меті посилити співпрацю України і Китаю на всіх стратегічних рівнях. Фактично це означає інтервенцію КНР на всі стратегічні рівні. Пекін в першу чергу цікавиться не нашими яблуками, а важкою промисловістю», - пояснив він.

«ОПЗЖ, безумовно, лобіює інтереси Пекіна», - впевнений координатор.

На підтвердження своїх слів Харитонов навів аргумент, що глава політради «Опозиційна платформа - За життя» Віктор Медведчук - це самий цитований український політик в китайських ЗМІ.

«Кум Володимира Путіна Віктор Медведчук - це, напевно, найбільш цитований в китайській пресі український політик. Згадки про нього з'являються в «Сіньхуа» (головне урядове агентство КНР з штаб-квартирою в Пекіні, - ред.) й інших ... практично щотижня », - аргументував координатор грантового руху Артур Харитонов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?