Орбан шокував країни ЄС расистськими заявами
Категорія
Політика
Дата публікації

Орбан шокував країни ЄС расистськими заявами

Орбан шокував країни ЄС расистськими заявами
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виступ із низкою провокаційних заяв, засудивши так зване "змішування" європейських та не європейських рас, що викликало обурення провідних політиків ЄС.

Джерело:  The Guardian

Орбан шокував країни ЄС провокаційними та расистськими заявами 

Ми не є змішаною расою... і ми не хочемо ставати змішаною расою, - заявив Орбан, маючі на увазі жителів Угорщини.

За його словами, у європейських країнах, де відбувається так зване "змішування" рас, зникають європейські нації.

 Член Європарламенту від опозиційної угорської партії" імпульс" Каталін Чех, заявила, що вражена промовою прем'єр-міністра.

Його заяви нагадують про час, який, я думаю, ми всі хотіли б забути. Вони дійсно показують справжнє обличчя режиму, - заявила політик.

 Депутат Європарламенту від Румунії Алін Мітуца також засудив гучні заяви Орбана.

Говорити про расову або етнічну "чистоту", особливо в такому змішаному регіоні, як Центральна і Східна Європа, маячно і небезпечно, - наголосив Мітуца.

Орбан виступив із низкою провокаційних заяв під час показової щорічної промови в Бейлі-Тушнаді в Румунії, де він раніше висловлював основні політичні ідеї або ідеологічні напрямки. Саме там, у 2014 році, він вперше сказав, що хоче побудувати "неліберальну демократію" в Угорщині.

Цього року Орбан виступив з апокаліптичною промовою, в якій передбачив занепад Заходу і пророкував "десятиліття небезпек, невизначеності і війни". Він також різко розкритикував західну військову підтримку України, позиціонуючи себе головним союзником Москви в Європейському Союзі.

Чим більше сучасної зброї НАТО надасть українцям, тим більше росіяни будуть просувати лінію фронту... те, що ми робимо, - це продовжуємо війну, - зазначив Орбан у своїй промові.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

За його словами, замість того, щоб сподіватись на перемогу України у війні проти кремлівської окупаційної армії, Захід повинен стати посередником під час складення мирної угоди.

Ми повинні бути не на боці Росії або України, а між ними, - заявляє Орбан, стверджуючі, що санкційна політика Заходу проти РФ провалилась.

У своїй промові він часто натякав на теорію змови про "велику заміну", в якій стверджується, що існує змова з метою розбавити біле населення США і європейських країн за рахунок імміграції. Він сказав, що це "ідеологічний виверт лівих інтернаціоналістів, які стверджують, що європейське населення вже є змішаною расою".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?