Організатор паризьких терактів потрапив до Європи разом із 90 бойовиками ІДІЛ - ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Організатор паризьких терактів потрапив до Європи разом із 90 бойовиками ІДІЛ - ЗМІ

Організатор паризьких терактів потрапив до Європи разом із 90 бойовиками ІДІЛ - ЗМІ

Організатор терактів в Парижі 13 листопада Абдельхамід Абауд в'їхав до Європи разом із ще 90 бойовиками терористичного угрупування Ісламська держава, передає ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.

Про це пише видання The Wall Street Journal з посиланням на заяви однієї зі свідків. Повідомляється, що жінка, яка ховається під ім'ям Соня, раніше вивела поліцію на Абауда, який незабаром після цього був ліквідований під час спецоперації в Сен-Дені. Свідок стверджує, що зустрічалася з Абаудом і його двоюрідною сестрою Асною Аіт Буласьєн через кілька днів після нападів в Парижі. Під час зустрічі терорист повідомив, що прибув до Європи без документів, під виглядом біженця, разом із 90 іншими бойовиками, в тому числі громадянами Франції, Британії, Німеччини, Іраку і Сирії.


За інформацією одного з чиновників, близько 50-60 бойовиків потрапили в Європу через Грецію, Болгарію і Румунію.


"Вони виїхали з Сирії через Туреччину до кордону Євросоюзу, а потім поширилися по різних країнах, в тому числі Франції, Німеччині, Іспанії та Великобританії", - сказав він.


Свідок розповіла, що Абауд планував інші теракти в торговому центрі, поліцейській дільниці і дитячому садку в передмісті Парижа.


Раніше видання The Wall Street Journal

писало

, що за організатором атак в Парижі вели стеження ще до трагедії.


Нагадаємо, ІДІЛ опублікувала

відеоролик

з учасниками серій нападів в Парижі 13 листопада, а також, ймовірно, погрозами на адресу Великобританії.


Як відомо, 13 листопада 2015 року в Парижі була здійснена серія

терактів

, які забрали життя 140 осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?