Організатори Євробачення зробили гучну заяву: в Росії радіють
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Організатори Євробачення зробили гучну заяву: в Росії радіють

Організатори Євробачення зробили гучну заяву: в Росії радіють
Джерело:  tagesspiegel.de

Європейський мовний союз (ЄМС), який є організатором міжнародного пісенного конкурсу, пообіцяв захистити право Росії на участь в Євробаченні-2017.
Про це в інтерв'ю німецькій газеті Der Tagesspiegel заявив глава оргкомітету організації Франк-Дітер Фрайлінг, повідомляє ONLINE.UA.
"Від початку ми дали ясно зрозуміти, що очікуємо, щоб всі виконавці, які пройшли конкурсний відбір, змогли брати участь. Якщо ж рішення заборонити в'їзд російському кандидату залишиться в силі, EBU постарається гарантувати, щоб Росія все-таки змогла взяти участь, - сказав він.
Крім того, Фрайлінг підкреслив, що в EBU ще не надходило офіційного повідомлення від Києва з питання участі російського представника в конкурсі. При цьому глава оргкомітету Євробачення додав, що не розглядає умови Києва про заміну учасника від Росії, поки не дочекається офіційних заяв української сторони.
При цьому глава оргкомітету Євробачення додав, що ще до того, як українська сторона прийняла рішення заборонити в'їзд в країну російській виконавиці, Росія, "на відміну від інших делегацій», не зарезервувала житло для проживання.
"Зі свого боку Росія повинна чітко позначити, що участь в тій формі, в якій ми їй його уможливимо, буде взято", - підкреслив Фрайлінг.
Росіяни радіють:
Євген А: До цього івровідення украм ще дожити треба
а вони бульбашки по поверхні пускають

Алексей Линкс: Так 100% Петя винесе указ про дозвіл короткострокового (на час конкурсу) перебування команди РФ на території б / Україна.



Нагадаємо, СБУ заборонила в'їзд в країну російській учасниці Євробачення Юлії Самойловій на три роки, яка раніше незаконно перетинала кордон України для виступу в окупованому Криму.
Організатори конкурсу запропонували російському "Першому каналу" компроміс щодо участі Самойлової в Євробаченні-2017, який полягав у проведенні супутникової трансляції виступу російської учасниці. Однак телеканал відмовився від такої пропозиції.
Після чого віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко заявив, що Росія може взяти участь в Євробаченні, запропонувавши учасника, який не має проблем з українським законодавством.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?