Організатори Євробачення зробили заяву щодо санкцій проти України через Самойлову
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Організатори Євробачення зробили заяву щодо санкцій проти України через Самойлову

Організатори Євробачення зробили заяву щодо санкцій проти України через Самойлову

В Європейській мовній спілці (EBU) спростували інформацію про те, що Україні можуть загрожувати санкції аж до тимчасового виключення з Євробачення через заборону в'їзду в країну представниці РФ Юлії Самойловій.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  DW.
Нагадаємо, 28 березня швейцарська бульварна газета Blick опублікувала статтю, з якої випливає, що організатори міжнародного пісенного конкурсу Євробачення готові ввести санкції щодо Києва. Автори статті посилаються на генерального директора EBU Інгрід Дельтенре, яка розкритикувала рішення Києва заборонити в'їзд російській учасниці конкурсу Юлії Самойловій.
"Поведінка України абсолютно неприйнятна. Я глибоко сумую через те, що Євробачення використовують для політичних ігор. Євробачення має дарувати радість і об'єднувати мільйони людей, а не налаштовувати їх один проти одного", - цитує Дельтенре швейцарське видання.
Далі в статті автори, використовуючи вже непряму мову, стверджували, що, якщо ситуація не зміниться в найближчі тижні, то до України застосують санкції аж до тимчасового відсторонення від конкурсу.

Читайте також: Київ перед Євробаченням: з'явився "правдивий" відеоролик
У ЕВU, яка володіє правами на конкурс, підтвердили наведену пряму мову Інгрід Дельтенре, проте відзначили, що не можуть відповідати за інші висновки газети, в тому числі за інформацію про те, що Союз нібито вже розглядає можливість санкцій щодо України.
"Ми напружено працюємо над тим, щоб всі 43 учасники Євробачення змогли виступити на конкурсі цього року", - повідомили в Європейській мовній спілці.
У той же час в організації зазначили, що якщо "хтось з учасників порушить правила конкурсу", то після його проведення можуть розглянути "певні заходи" щодо порушника.
Як повідомляв ONLINE.UA,  організатори конкурсу запропонували російському "Першому каналу" компроміс щодо участі Самойлової в Євробаченні-2017, який полягав у проведенні супутникової трансляції  виступу російської учасниці. Однак  телеканал відмовився від такої пропозиції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?