Організація вбивства екс-віце-прем'єра Молдови: з'явилися нові фото і дані про причетність Росії
Категорія
Події
Дата публікації

Організація вбивства екс-віце-прем'єра Молдови: з'явилися нові фото і дані про причетність Росії

ДПСУ
Організація вбивства екс-віце-прем'єра Молдови: з'явилися нові фото і дані про причетність Росії

Організацію  вбивства екс-віце-прем'єра Молдови Володимира Плахотнюка, яке попередили українські та молдавські правоохоронці, займалася Федеральна служба безпеки Росії.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Держприкордонслужби України.


Читайте також: Запобігання вбивству екс-віце-прем'єра Молдови: з'явилися фото і відео спецоперації


"У злочинне угруповання входили громадяни України та Молдови. Зв'язки керівників ОЗУ вказують на те, що супроводжували реалізацію злочину представники ФСБ РФ", - йдеться в повідомленні.


"Після завершення задуманого, вбивці повинні були повернутися в Україну. Таким чином, задум зловмисників полягав в тому, щоб дискредитувати правоохоронну систему нашої країни і погіршити українсько-молдавські міждержавні відносини", - відзначили в Держприкордонслужбі.


Стало відомо, що інформацію про підготовку вбивства Плахотнюка отримали ще кілька місяців тому, і ходом спецоперації із затримання учасників банди особисто керував український лідер Петро Порошенко.


"За вбивство лідера Демократичної партії Молдови зловмисникам обіцяли $200 тис, з яких $100 тис вони завчасно отримали як аванс. В ході попередніх слідчих дій було встановлено, що до складу ОЗГ входили понад 10 осіб, які протягом 2015-2016 років скоїли ряд тяжких злочинів в м.Київ та Київській області, серед яких вбивство, викрадення людини та розбій. Спостереження за діями виконавців замовного вбивства велися в режимі підвищеної секретності", - підкреслили в ДПСУ.


6 квітня зловмисники отримали зброю для реалізації вбивства, а також автомобіль BMW для втечі.


7 квітня в Молдові після передачі грошей затримали замовників, двох організаторів і пособників, вилучили 4 гранатомети РПГ-26, 2 пістолети CZ-75 з глушниками і патронами, і засоби зв'язку. В Україні затримали лідера угрупування, провели обшуки у восьми членів банди і допити.


У мережі з'явилися фото вилученої зброї і затримання зловмисників.


Як повідомляв ONLINE.UA, на даний момент  ще проводяться додаткові слідчі дії і обшуки у справі про організацію вбивства Володимира Плахотнюка.






Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?