Оржель відповів, чим ризикує Україна у питанні газового транзиту
Категорія
Економіка
Дата публікації

Оржель відповів, чим ризикує Україна у питанні газового транзиту

Оржель відповів, чим ризикує Україна у питанні газового транзиту

У Міністерстві енергетики та захисту довкілля України оголосили головну можливу ваду нового контракту на транзит газу з РФ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Економічну правду".

За словами міністра Олексія Оржеля, нова угода може бути складена з найдешевшою ціною за усю історію переговорів України та РФ з цього приводу. Це можливо навіть в умовах повної забезпеченості держави газовими запасами у сховищах.

Голова відомства підкреслив, що уряд розцінює нову угоду як пріоритетний напрямок роботи. Після анбандлінгу узгодження контрактів у майбутньому можливе без жодного політичного тиску. Орієнтування стане можливим виключно на економічну доцільність.

"Якщо ми підпишемо договір на транспортування з Газпромом, зважаючи на ті запаси які є в українських та європейських газосховищах, ми можемо стати свідками однієї з історично найнижчих цін на газ цієї зими", - додав Оржель.

Міністр нагадав, договір про транзит газу може надати Україні суму близько 3 мільярдів доларів США.

Як повідомляв ONLINE.UA, січень 2020 року відзначиться запровадженням страхової ціни на газ. Міністр Оржель пояснив, що йдеться про захист громадян від коливань цін на газовому ринку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?