Ось і переворот: у Росії прокоментували хвилю призначень від Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Ось і переворот: у Росії прокоментували хвилю призначень від Путіна

Ось і переворот: у Росії прокоментували хвилю призначень від Путіна
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін

провів серйозні перестановки у вищих ешелонах влади, при цьому нові кадрові призначення Путіна вже назвали «переворотом».


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook депутата російський Державної думи Дмитра Гудкова.


Відзначимо,

Михайло Зурабов

був звільнений з посади надзвичайного і повноважного посла РФ в Україні. Відправлений у відставку «губернатор» Севастополя

Сергій Меняйло

. Тимчасово виконуючим обов'язки "губернатора" міста Севастополя призначений

Дмитро Овсянников

.


Путін також видав указ, згідно з яким «Кримський федеральний округ» скасовується як самостійна одиниця і входить до складу Південного федерального округу. Повноважним представником президента РФ в об'єднаному окрузі призначений колишній генпрокурор Росії

Володимир Устинов

.


Також Путін відправив у відставку повпреда по «Кримському федеральному округу»

Олега Белавенцева

. Він перейшов на аналогічну посаду в Північно-Кавказькому федеральному окрузі.


Андрій Бельянінов

, який 10 років займав пост глави Федеральної митної служби (ФТС), також відправлений у відставку, його пост зайняв

Володимир Булавін

, який з 2013 року був повпредом президента Росії в Північно-Західному федеральному окрузі.


Булавіна на посаді повпреда змінив

Микола Цуканов

- колишній губернатор Калінінградської області, який очолював регіон з вересня 2015 року. Т.в.о. губернатора призначено

Євгена Зінича

.


Сергій Меліков

призначений першим заступником директора Росгвардії. З травня 2014 року він був повпредом президента РФ в Північно-Кавказькому федеральному окрузі (ПКФО).


Микита Бєлих

відправлений у відставку з поста губернатора Кіровської області в зв'язку з втратою довіри. На цій посаді його змінив глава Росреєстру

Ігор Васильєв

.


Крім того, відправлений у відставку губернатор Ярославської області

Сергій Ястребов

. Його місце зайняв виходець з Федеральної служби охорони

Дмитро Миронов

, який в грудні 2015 року був призначений заступником міністра внутрішніх справ.


«Ось тобі, бабуся, і державний переворот. Такого масового приходу міліціонерів у владу я не пам'ятаю вже давно», - прокоментував кадрові перестановки Гудков.


«Віце-адмірал Меняйло - це той самий, який намагався шикувати вчених Херсонеса - засланий до Сибіру. Повпредом. Головного митника замінив колишній заступник голови ФСБ. На місце ярославського губернатора - заступник голови МВС. На місце калінінградського - генерал ФСБ. (Ні в Калінінграді, ні в Ярославлі вибори в цьому році вже не пройдуть - але кого це хвилює?)», - коментує Гудков.


«Кримського повпреда - на Північний Кавказ (за принципом, яка різниця, чим керувати.) Північнокавказького - в гвардію. Крим злили з ЮФО (перетравлювання триває), поставивши дивитися за всім цим Володимира Устинова (мабуть, президент нарешті зміг додзвонитися до колишнього генпрокурора). Залишилося директора консерваторії в Роскосмос - і точно буде добре», - продовжує Гудков.


«Якщо ж серйозно, то ФСБ, МВС, генпрокуратура, для різноманітності - віце-адмірал. Ще не Туреччина, але така скорострільність, такі «кадри вирішують все» говорять самі за себе. Згадайте судорожно, нахрапом створену гвардію, згадайте «воротаря Путіна» в Тульській області - та ж стилістика, але зведена в ступінь», - вважає депутат Держдуми.


«При цьому нічого про адміністративні таланти цих нових людей ми не знаємо, а якщо знаємо, як у випадку з Цукановим та Меняйлом, то дуже шкода. Заодно Микита Бєлих та Михайло Зурабов позбулися посад», - пише Гудков.


«Багнети до бою, згуртувати ряди - ось що таке ці призначення. Нікому. Нікому не можна довіряти, крім людей в погонах, та й там, як радить колега Ердоган (президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган - Ред.), теж не можна. Тому здебільшого - ФСБ.


А ми тут і зовсім не при справах, нами, громадянами країни, ніхто і не думає цікавитися», - вважає Гудков.


Як повідомляв ONLINE.UA,

в російських ЗМІ з'явилася інформація, що пост посла в Україні після відставки Михайла Зурабова може зайняти нинішній повпред в Приволзькому федеральному окрузі Михайло Бабич

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?