Особливий статус Донбасу: Кравчук пояснив, як можна обіграти Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Особливий статус Донбасу: Кравчук пояснив, як можна обіграти Путіна

Особливий статус Донбасу: Кравчук пояснив, як можна обіграти Путіна
Джерело:  online.ua

Перший президент України Леонід Кравчук, який нещодавно очолив українську делегацію ТКГ у Мінську, встиг не тільки познайомитися з делегатами, а й озвучити свою позицію щодо найважливіших питань, які стосуються ситуації на Донбасі та перемовин з командою очільника Кремля Володимира Путіна й міжнародними партнерами офіційного Києва. Також політик відверто зізнався, що думає про компроміси й імовірні поступки Росії. Окрім того, Кравчук прокомнетував можливе запровадження особливого статусу на Донбасі, а також розведення сил на Сході України, передає ONLINE.UA.

В першу чергу, політик звернув увагу на те, що мінські домовленості сторонами трактуються по-різному. Леонід Кравчук переконаний, що для завершення війна на Донбасі трактування має бути однаковим.

"Ми не можемо ставити під сумнів те, що написано в домовленостях. Та ми можемо сказати, що ці п'ять років показали, що деякі положення документів не працюють або працюють суперечливо, або трактуються по-різному", - наголосив перший президент.

Окрім того, він нагадав, що така розбіжність є щодо особливого статусу для Донбасу. Очільник української делегації підкреслив, що там немає нічого про обов'язковість його внесення в Конституцію України.

"Натомість російська сторона наполягає, що там, мовляв, саме так і написано. Тож ми повинні довести, повинні сісти й прочитати разом і дійти до єдиного висновку", – озвучив свій план Леонід Кравчук.

Політик також додава, що потрібно працювати над тим, аби досягти розведення сил по всій лінії розмежування на Донбасі.

"Я добре знаю, скільки сил там стоїть – і на тій, і на нашій стороні. Можу сказати твердо, що для розведення на всій території, де потрібно повністю відвести сили, за три, чотири, п'ять днів це питання не буде вирішене", - зазначив Леонід Кравчук.

На його думку, саме це наразі є головним питанням на порядку денному – досягнути виконання домовленостей, які вже існують.

"Інше питання, що вже є спроби піддати домовленості ревізії. Є сумніви в декого, але сумніви – це не проблема. Не треба їх боятися, головне – діяти постійно, системно", – наголосив Леонід Кравчук.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна звернулися до команди Зеленського з зухвалою пропозицією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?