Особливий статус Донбасу пролонгують - що важливо знати кожному
Категорія
Україна
Дата публікації

Особливий статус Донбасу пролонгують - що важливо знати кожному

Особливий статус Донбасу пролонгують - що важливо знати кожному
Джерело:  online.ua

Український парламент має намір проголосувати за зміни до закону про особливий порядок місцевого самоврядування на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Варто звернути увагу на те, що у тексті документу пропонується продовжити термін дії чинного закону ще на 1 рік. Для цього у терміні дії закону 2019 рік замінять на 2020, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Верховної Ради.

Наразі відомо, що в Раді законопроєкт зареєстрували очільник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія та його перший заступник Олександр Корнієнко. Як відомо, нещодавно про продовження терміну дії закону говорив сам український лідер Володимир Зеленський. Глава держави мав намір внести його на розгляд парламенту у випадку успішного проведення зустрічі у нормандському форматі.

Варто зазначити, що раніше президент України наголосив, що закон про тимчасовий статус Донбасу має стати постійним і буде містити положення формули Штайнмаєра. Окрім того, він передбачатиме виведення всіх незаконних збройних формувань, їхньої військової техніки, а також бойовиків і найманців з території України. Лише після цього в ОРДЛО можна буде провести вибори. Український лідер пообіцяв, що новий закон влада розроблятиме разом зі суспільством.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно політолог поділився своїми враженнями від нормандської зустрічі в Парижі та пояснив, що насправді розізлило очільника Кремля Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?