Особливий сценарій - у Токіо вирішили долю Олімпіади на тлі COVID-19
Категорія
Спорт
Дата публікації

Особливий сценарій - у Токіо вирішили долю Олімпіади на тлі COVID-19

Особливий сценарій - у Токіо вирішили долю Олімпіади на тлі COVID-19
Джерело:  online.ua

Безліч спортивних заходів міжнародного рівня перенесли через загрозу коронавірусу COVID-19. Це торкнулося також літньої Олімпіади у Токіо, її проводитимуть за особливим сценарієм. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

За словами виконавчого директора Ігор-2020 Тосіро Муто, йдеться про спрощений порядок. Заходи не будуть "пишними". Наразі організатори опрацьовують приблизно 200 ідей, пов'язаних зі скороченням витрат.

Муто пояснив, ймовірне скорочення кількості відвідувачів на Іграх, однак їх графік поки що залишається без змін.

Йосіро Морі, який очолює організаційний комітет Токіо-2020, відмовився коментувати ймовірність повного скасування Олімпіади, навіть після відтермінування до 2021 року.

"Неправильно обговорювати спекуляції на основі гіпотетичного сценарію, тому наш напрямок — взагалі не розглядати питання про скасування Ігор", - підкреслив він.

Водночас навесні японський прем'єр-міністр Сіндзо Абе визнав — Ігри країні дадуться з величезними складнощами, якщо епідемії нового коронавірусу здолати вчасно не вдасться.

Нагадаємо, Олімпіаду планували провести влітку 2020 року. Утім, її перенесли на наступний рік, оскільки загроза від COVID-19 лишається значною.

Раніше Йосіро Морі все ж таки припускав скасування Ігор. Він підкреслив, якщо пандемію COVID-19 не подолають до літа 2021 року, заходи необхідно буде скасувати зовсім.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міжнародному олімпійському комітеті наголосили, що постійно відтерміновувати проведення Ігор у Токіо неможливо. За словами президента організації Томаса Баха, неможливо буде провести Олімпіаду 2022 року, якщо заходи зірвуться влітку 2021-го, на який її перенесли через епідемію коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?