Останній акорд: Туреччина вдарила по військах Асада перед перемир'ям
Категорія
Світ
Дата публікації

Останній акорд: Туреччина вдарила по військах Асада перед перемир'ям

Останній акорд: Туреччина вдарила по військах Асада перед перемир'ям
Джерело:  online.ua

Турецьке командування влаштувало "прощальний" удар військам режиму Башара Асада в провінції Ідліб, на півночі Сирії, де невдовзі стало чинним перемир'я. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Daily Sabah.

За даними міноборони Туреччини, за допомогою дрону сили Анкари вбили 21 сирійського солдата. Атаку провели близько 16:00 у четвер, 5 березня.

Також зазначається про знищення двох артилерійських знаряддя, двох багатоцільових ракетних установок. В Анкарі назвали цей удар відповіддю на атаки асадівських військ проти військовослужбовців країни.

Нагадаємо, у згаданий день в Москві відбулися переговори між турецьким і російським лідерами Реджепом Ердоганом та Володимиром Путіним. Вони домовилися впровадити режим припинення вогню в Ідлібі, де останніх тижнів тривали бої із залученням авіації.

Напередодні офіційна Анкара оголосила про початок операції "Весняний щит", метою якої стало протистояння із підрозділами армії Асада в регіоні. Командування країни стверджувало, що втрати сирійської сторони сягнули понад три тисячі.

Як повідомляв ONLINE.UA, між президентом Євроради Шарлем Мішелем та російським державним лідером Володимиром Путіним 5 березня відбулась телефонна розмова. Європейська сторона вимагала миру в Сирії та припинення страждань місцевого населення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?