Останній день Масляної: в Україні встановлено новий рекорд
Категорія
Україна
Дата публікації

Останній день Масляної: в Україні встановлено новий рекорд

Останній день Масляної: в Україні встановлено новий рекорд
Джерело:  online.ua

Поки українці відзначають останній день Масляної 2020, в Дніпрі встановили новий рекорд. У місті влаштували масове святкування, на якому чотири кухарі за годину спекли 721 млинець на 18 сковорідках. Представниця Книги рекордів України вручила сертифікат кухарям за смачний млинцевий рекорд, млинцями пригостили всіх бажаючих. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу міськради Дніпра.

"Сьогодні на набережній майстри випекли 721 млинець - це кращий показник в Україні. Ніхто такого не робив", - похизувався рекордом начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Євген Хорошилов.

Жителі Дніпра в захваті від святкового заходу. Вони відзначають, що кухарі справлялися із млинцями як жонглери. Один кухар змащував сковорідки, інший наливав тісто, третій перевертав, а четвертий складав млинці "конвертиком".

Новий рекорд України по випіканню млинців встановлено в Дніпрі (фото - dniprorada.gov.ua)

Нагадаємо, сьогодні, 1 березня, відзначають останній день Масляної 2020. Цей день називають проводи або прощена неділя. На проводах Масниці люди просять вибачення у своїх близьких і друзів, а також самі прощають всіх кривдників. Проводжають Масляну урочистим спаленням опудала, попіл якого розвівають над полями для багатого врожаю.

Раніше ONLINE.UA публікував рецепти смачних млинців на Масляну 2020 з різними начинками.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?