Оточення Путіна пропонувало йому угоду з Україною замість війни
Категорія
Політика
Дата публікації

Оточення Путіна пропонувало йому угоду з Україною замість війни

Оточення Путіна пропонувало йому угоду з Україною замість війни
Джерело:  online.ua

На початку розв'язаної Кремлем війни проти України російському диктатору Володимиру Путіну заступник керівника його адміністрації  Дмитро Козак пропонував попередню угоду із Києвом, але Путін її відхилив заради продовження війни.

Джерело:  Reuters

Путін відмовився від мирної угоди з Україною заради продовження війни

Журналісти видання зазначають, що угода мала задовольнити вимогу Кремля стосовно відмови України щодо вступу у НАТО.

 Козак визнав, що ця угода дозволяла РФ відмовитись від війни проти України і він рекомендував Путіну погодитись на неї.

Своєю чергою, як пише Reuters, Путін ясно дав зрозуміти, коли йому надали угоду Козака, що поступки, про які домовився його помічник, не зайшли досить далеко, і що він розширив свої цілі, включивши до них анексію ділянок української території. У результаті угода зірвалася.

На запитання про висновки Reuters офіційний представник Кремля Дмитро Пєсков сказав: "Це не має жодного стосунку до дійсності. Такого ніколи не було. Це абсолютно неправильна інформація".

При цьому сам Козак не відповів на запити щодо коментарів з цього питання, надісланих через Кремль.

Радник президента Михайло Подоляк сказав, що Росія використовувала переговори як димову завісу для підготовки до вторгнення, але не відповів на питання щодо змісту переговорів і не підтвердив, що попередньої домовленості було досягнуто.

Сьогодні ми чітко розуміємо, що російська сторона ніколи не була зацікавлена у мирному врегулюванні, - сказав Подоляк.

Два з трьох джерел повідомили, що поштовх до завершення операції стався одразу після вторгнення Росії 24 лютого. За словами джерел, за кілька днів Козак вирішив, що отримав згоду України на основні умови, яких добивалася Росія, і порекомендував Путіну підписати угоду.

Після 24 лютого Козаку дали карт-бланш: дали добро; він отримав угоду. Він приніс її назад, і вони сказали йому забратися. Все було скасовано. Путін просто змінював план по ходу справи, - сказало одне із джерел видання, близьких до російського. керівництва.

Третє джерело, якому розповіли про події люди, поінформовані про дискусії між Козаком та Путіним, відрізняється від часу, говорячи, що Козак запропонував угоду Путіну і отримав її відмову незадовго до вторгнення.

При цьому автори говорять про те, що навіть якби Путін погодився з планом Козака, залишається незрозумілим, чи закінчилася б війна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?