Оточення Путіна ще у квітні отримало вакцину від COVID-19 - шокуючі дані
Категорія
Світ
Дата публікації

Оточення Путіна ще у квітні отримало вакцину від COVID-19 - шокуючі дані

Оточення Путіна ще у квітні отримало вакцину від COVID-19 - шокуючі дані
Джерело:  online.ua

Авторитетне агентство Bloomberg поділилося із міжнародною спільнотою новими шокуючими даними - стало відомо, що ще у квітні доступ до російської вакцини проти коронавірусу отримали десятки представників російської ділової та політичної еліти з оточення очільника Кремля Володимира Путіна. Згідно з останніми даними, вакцину розробили в інституті імені Гамалії в Москві. Окрім того, наголошується, що програма, в рамках якої бізнесменам та урядовцям надали можливість добровільно брати участь у дослідженні експериментальної вакцини, є законною, однак наразі її тримають у секреті. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Bloomberg.

Анонімне джерело видання, яке наближене до дослідження, розповідає, що до експерименту долучили кілька сотень людей. Що важливо розуміти, агентство Bloomberg підтвердило десятки учасників, але жодна людина не дозволила опублікувати прізвища.

"Один з топменеджерів, який отримав щеплення, що не отримав побічних ефектів. За його словами він ризикнув, щоб жити нормальним життям і проводити ділові зустрічі. Натомість інші учасники повідомили про лихоманку і м'язові болі після введення препарату. Також деякі керівники великих компаній заявили, що відмовилися від пропозиції, адже вакцина ще потребує тестувань на безпеку. Один бізнесмен розповів, що відмовився від участі після того, як порадився з лікарем. Мовляв, потрібно ще хоча б рік, щоб зрозуміти всі ризики", - йдеться в повідомленні.

Очільник Національного дослідницького центру епідеміології й мікробіології імені Гамалії МОЗ РФ Олександр Гінзбург почав стверджувати, що нічого не знає про доступ російських політиків та бізнесменів до російської вакцини проти COVID-19.

"Нічого не знаю про великих (бізнесменів – ред.), і про дрібних теж", – заявив Гінцбург.

Варто звернути увагу на те, що прототипом цієї російської вакцини є вірусна векторна вакцина, яку розробили за допомогою людського аденовірусу. Як відомо, науковці злили вірусні застуди з білком шипа SARS CoV-2, аби стимулювати імунну відповідь. Окрім того, наголошується, що російська вакцина схожа на вакцину з Китаю, яку розробляє компанія CanSino Biologic. Натомість китайський прототип вакцини перебуває на другій стадії випробувань.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, кількість хворих коронавірусом в Україні продовжує зростати — в понеділок, 20 липня, зафіксований 651 новий випадок зараження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?