Отруєння Скрипаля: Британія нарешті взялася за Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Отруєння Скрипаля: Британія нарешті взялася за Путіна

Отруєння Скрипаля: Британія нарешті взялася за Путіна
Джерело:  online.ua

Британська поліція вивчає роль очільника Кремля Володимира Путіна в атаці нервовим агентом "Новічок" у Солсбері в березні 2018 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

Згідно з даними британської розвідко, цілком ймовірно, що саме Путін схвалив напад на Сергія Скрипаля, колишнього російського військового офіцера, та його дочку, які отруїлися, але вижили. Як відомо, ще одна британка пізніше померла, натрапивши на викинутий флакон від парфумів, який використовували два агенти російської розвідки для перевезення "Новічка".

Двом російським агентам висунули звинувачення в нападі, і Велика Британія хоче їхньої екстрадиції: оприлюднила європейський ордер на арешт (EAW) та видала Інтерполу "червоне повідомлення" з проханням про затримання.

Очільник контртерористичного управління британської поліції Ніл Басу заявив, що розслідування нападу триває. За його словами, питання, пов'язані з висуненням звинувачення за напад, є складними".

"Необхідно довести, що він (Путін) брав безпосередню участь... Щоб отримати європейський ордер на арешт, потрібно мати справу, за яку можна звинуватити у цій країні. У нас поки немає справи, за яку можна звинуватити", - зазначив він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  кількість нервового-паралітичної речовини "Новічок", яка містилася в флаконі для духів, використаного при отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів, могло привести до загибелі 4 тисяч  людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?