Отруєння Скрипаля: ЗМІ дізналися ім'я одного з головних підозрюваних
Категорія
Світ
Дата публікації

Отруєння Скрипаля: ЗМІ дізналися ім'я одного з головних підозрюваних

Отруєння Скрипаля: ЗМІ дізналися ім'я одного з головних підозрюваних
Джерело:  The Mirror

Колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньку Юлію міг отруїти 54-річний агент російських спецслужб з позивним "Гордон".

Про це повідомило видання The Sunday People з посиланням на власні джерела в контртерористичній поліції Великої Британії, передає ONLINE.UA.

Відомо, що російський агент, причетний до отруєння Скрипаля, вже повернувся в Росію, тому допитати його Скотланд-Ярду не вдалося. Він може використовувати псевдонім Михайло Савікіс, а також ще кілька секретних імен.

Відзначається, що британська поліція вийшла на "Гордона" після допиту колишнього російського агента КДБ Бориса Капрічкова, який давно живе у Великій Британії. Він розповів, що "Гордон", починаючи з 90-х років виконував найбрудніші справи для російського ФСБ.

За словами Капрічкова, цей агент для роботи використовував успішну легенду, згідно з якою він був серйозним бізнесменом в сфері безпеки, що дозволяло йому швидше завойовувати довіру людей. Також екс-агент КДБ розповів, що "Гордон" причетний як мінімум до одного вбивства на замовлення російських спецслужб - кримінального авторитета в Латвії.

Слід додати, що за даними Скотланд-Ярду до отруєння Скрипалів можуть бути причетні шестеро осіб. Слідство з'ясувало, що всі вони вже покинули британську територію.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше слідство визначило ключових підозрюваних у справі Скрипалів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?