Озброєні нелюди: Геращенко анонсувала доповідь про сексуальне насильство на окупованому Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Озброєні нелюди: Геращенко анонсувала доповідь про сексуальне насильство на окупованому Донбасі

Озброєні нелюди: Геращенко анонсувала доповідь про сексуальне насильство на окупованому Донбасі

У Раді Безпеки ООН 15 травня відбудуться відкриті дебати на тему "Сексуальне насильство як тактика війни і тероризму", у братиме участь і представник України Володимир Єльченко, який розповість про ситуацію в окупованих районах Донбасу.

Про це заявила перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на її Facebook.

"Страшно уявити, що робиться на окупованих територіях по відношенню до цивільного населення і як там себе поводять озброєні нелюди по відношенню до жінок", - підкреслила вона.

За словами Геращенко, це є однією з причин, з якої "ми так добиваємося допуску на окуповані території міжнародних моніторингових місій з прав людини і так наполегливо запрошуємо відвідати Україну спецпредставників Генсека ООН з питань захисту прав жінок і дітей, а також з питань сексуального насильства в умовах конфлікту".

Читайте також: В ОБСЄ оприлюднили дані про число жертв серед мирного населення Донбасу через міни та боєприпаси

У той же час вона запевнила, що Єльченку "буде що сказати на цю страшну тему" під час дебатів у ООН.

Серед іншого, Геращенко назвала кричущим факт сексуальних домагань з боку бойовика щодо представниці ОБСЄ і додала, що так само жорстко засуджує виявлені факти сексуального насильства з боку представників українських силових структур.

"Цьому немає виправдання, і ці люди, якими б героями вони не були до здійснення злочину, мають нести повну відповідальність за свої злочини (тут пригадуються деякі депутати від "Самопомочі", які вривалися в суди і захищали відвертих ґвалтівників і насильників, тільки тому, що ті колись служили в батальйоні)", - заявила вона.

Депутат зазначила, що "в цьому контексті ще важливішою і актуальнішою є ратифікація Стамбульської конвенції, і ми робитимемо все для її прийняття вже цієї парламентської сесії".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в ОБСЄ заявили, що днями на окупованому Донбасі жінка з патруля спостерігачів зазнала сексуальних домагань з боку чоловіка, озброєного автоматом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?