Озвучена можлива дата виходу Великобританії з ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

Озвучена можлива дата виходу Великобританії з ЄС

Озвучена можлива дата виходу Великобританії з ЄС
Джерело:  online.ua

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц вважає, що  Великобританія може вийти з Євросоюзу  вже у вересні, запустивши процедуру статті 50 Договору про ЄС.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  УНІАН.


"Я думаю, що ми не повинні чекати, поки Консервативна партія вирішить свої внутрішні проблеми - весь континент не може їх чекати. Але я зрозумів, що Девід Кемерон (прем'єр-міністр Великобританії - Ред.) хоче просуватися вперед, до вересня, і я зрозумів з висновків, які були зроблені в Берліні, що вересень може бути моментом, коли буде задіяна стаття 50", - заявив Шульц в Брюсселі перед початком саміту ЄС.


Він також зазначив, що хотів би бачити Сполучене Королівство повноправним членом ЄС, «але демокартія - це демократія».


"Зараз є більшість, і ми не повинні занадто довго чекати - подивіться на турбулентність на ринку, подивіться на падіння рейтингових агентств для країн Великої Сімки. Нам потрібен не дуже довгий період, щоб почати переговори", - підкреслив Шульц.


Як повідомляв ONLINE.UA, Європарламент  прийняв резолюцію про вихід Великобританії з ЄС.


23 червня на референдумі в Великобританії перемогли прихильники виходу країни з ЄС: за проголосували 51,9% громадян, проти - 48,1%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?