Озвучені сумні цифри українських втрат після Мінських угод
Категорія
Політика
Дата публікації

Озвучені сумні цифри українських втрат після Мінських угод

Озвучені сумні цифри українських втрат після Мінських угод
Джерело:  Голос Америки

В США заявили, що більш ніж 400 українських військових  загинули в результаті бойових дій на Донбасі  після вступу в силу Мінських угод про припинення вогню, а важливу роль в цьому насильстві відіграє Россія.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Голос Америки.

Заступник помічника міністра оборони США Майкл Карпентер, у веденні якого знаходяться питання, пов'язані з Україною, Росією та Євразією, заявив, що США спостерігають «значне» посилення сутичок на Донбасі. Він зазначив, що незважаючи на торішню угоду про припинення вогню, збройні сили України втратили не менше 430 чоловік у зіткненнях з проросійськими бойовиками.


«Росія підтримує командні й управлінські зв'язки з сепаратистами, яких вона підтримує в Східній Україні», - сказав Карпентер.


На його думку, Росія поставляє на Донбас важке озброєння й одночасно займається навчанням і управлінням сепаратистами за допомогою «сили, яка присутня в Східній Україні».


«Це проблема, яка заохочується Росією», - підкреслив Карпентер.


Нагадаємо, що за минулу добу  зафіксовано 62 обстріла  позицій українських військових на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?