Озвучений вирок журналісту, який агітував проти мобілізації
Категорія
Україна
Дата публікації

Озвучений вирок журналісту, який агітував проти мобілізації

Озвучений вирок журналісту, який агітував проти мобілізації
Джерело:  УНН

Івано-Франківський міський суд визнав журналіста і блогера Руслана Коцабу винним у перешкоджанні діяльності ЗСУ та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки 6 місяців
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНН.
Суд зазначив, що інформація в матеріалах Коцаби подавалася однобічно, проте не виявив наміру в його діях, що стосуються передачі інформації російській стороні.
"Суд постановив Руслана Коцабу визнати винним в скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст.114-1 КК (перешкоджання діяльності ЗСУ - ред.) і призначити йому покарання із застосуванням ст.69 КК у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки 6 місяців", - йдеться у вироку.
Також суд визнав невинним Коцабу за звинуваченням у зраді. Термін відбування покарання журналісту вважати з моменту фактичного затримання - 7 лютого 2015 року. Сторона звинувачення просила для Коцаби 13 років.
Нагадаємо, в січні минулого року Руслан Коцаба оприлюднив відеозвернення до президента України "Я проти мобілізації" і закликав українців відмовлятися від служби в ЗС України. У відеозверненні він називав себе журналістом каналу "112 Україна". СБУ звинуватила Коцабу в державній зраді і відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.111 КК України та ч.1 ст.114-1 КК України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?