Падіння експериментального винищувача в РФ - що відомо про інцидент
Категорія
Світ
Дата публікації

Падіння експериментального винищувача в РФ - що відомо про інцидент

Падіння експериментального винищувача в РФ - що відомо про інцидент
Джерело:  online.ua

Перший серійний винищувач 5-го покоління Су-57 впав у вівторок, 24 грудня, з нез'ясованих причин в РФ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російські медіа.

За офіційними даними, пілот катапультувався. Наразі існують кілька версії щодо інциденту. Чітких відомостей про нього не оголошено.

"Винищувач впав під час випробувань у тайзі, далеко від Комсомольська-на-Амурі. Льотчик встиг катапультуватися. Пілота знайшли, його гелікоптером Мі-8 везуть на Комсомольський авіазавод", - стверджують в адміністрації згаданого міста.

Влада додала, що йдеться про військовий літак, який виготовили на місцевому заводі. Саме підприємство проводило випробування. Апарат планувалося передати у ЗС РФ вже цього року.

Одна з версій - несправність у двигуні першого етапу АЛ-41Ф1. Інша стосується помилки, яку допустив пілот.

За інформацією медіа, цей інцидент з новітнім Су-57 став вже третім за останні роки. Ще 2011 року винищувач не зміг злетіти через випуск гальмового парашуту. У 2014 році один з прототипів загорівся після приземлення.

Як повідомляв ONLINE.UA, у січні 2019 року в РФ потрапив в аварію бомбардувальник Ту-22М3. Військовий літак впав, коли намагався сісти на аеродромі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?