Пандемія COVID-19: вчені з'ясували, на яких поверхнях затримується коронавірус
Категорія
Технології
Дата публікації

Пандемія COVID-19: вчені з'ясували, на яких поверхнях затримується коронавірус

Пандемія COVID-19: вчені з'ясували, на яких поверхнях затримується коронавірус
Джерело:  online.ua

Група вчених, яка досліджувала особливості поширення коронавірусу COVID-19, з'ясувала, що інфекція найбільше затримується на сталі, пластику й картоні під час "періоду напіврозпаду". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на статтю, яку оприлюднив британський медичний журнал The New England Journal of Medicine.

Науковці відстежували стабільність нового вірусу у порівнянні з SARS. Вони імітували розповсюдження інфекції навколо чхаючої зараженої людини. Після вони вирахували, скільки небезпечні частки залишаються живими на різних поверхнях.

На пластику COVID-19 затримується до 72 годин, на сталі — до 50 годин, на картоні — до 20 годин. Найменший показник зафіксували стосовно міді - 4 години.

"SARS-CoV-2 був стійкішим до пластику та нержавіючої сталі, ніж до міді та картону. Життєздатність вірусу було виявлено до 72 годин після нанесення на ці поверхні", - додали автори статті.

Окрім того порівняні були збудники атипової пневмонії. Вони виживають подібним до нового коронавірусу чином.

"Це показує, що відмінності в епідеміологічних характеристиках цих вірусів, ймовірно, обумовлені іншими факторами", - зазначили вчені.

Станом на 19 березня в Україні виявили 16 хворих на COVID-19. З них двоє померли.

Як повідомляв ONLINE.UA, пандемія коронавірусу завдала непоправної шкоди у багатьох сферах, але найбільш сильно вдарила по світовій економіці. На тлі поширення інфекції відбуваються рекордні обвали на провідних фондових біржах, у зв’язку з чим один з найбільших американських інвестбанків Bank of America оголосив про повномасштабну фінансову кризу в США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?