Пандемія коронавірусу: скільки прибутку втратив Китай
Категорія
Економіка
Дата публікації

Пандемія коронавірусу: скільки прибутку втратив Китай

Пандемія коронавірусу: скільки прибутку втратив Китай
Джерело:  online.ua

Пандемія нового коронавірусу COVID-19 спровокувала втрати для прибутку китайських промислових виробників. Прибуток компаній скоротився на 38,3% у січні-лютому цьогоріч, якщо порівняти з цим періодом 2019 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на агентство "Сіньхуа".

Загалом промислові підприємства в КНР отримали за згаданий період 410,7 мільярда юанів — близько 57,8 мільярда доларів США. багато компаній тимчасово зупинили роботу, тож не випускали продукцію та зазнали втрат.

Наразі 2020 року у Китаї існує 41 промислова галузь. Зниження прибутків зареєстрували у 37 з них. Найбільших втрат зазнали представники переробної сфери. Вони недоотримали близько 42,7% від прибутку за два місяці.

Добувальна промисловість відзначилася меншим падінням прибутків — до 21,1% за підсумками перших місяців року.

Нагадаємо, станом на п'ятницю, 27 березня, Університет Джона Гопкінса зафіксував майже 568 тисяч випадків коронавірусу. З цього числа смертельні — понад 24 тисячі. Одужали 123 тисячі хворих.

Як повідомляв ONLINE.UA, європейські лідери 26 березня проведуть термінову зустріч та детально обговорять так званий "план Маршалла". Очільник Європейської ради Шарль Мішель звернув увагу на те, що це пакет стимулів для боротьби з наслідками пандемії коронавірусу. За його словами, очільники країн-членів ЄС влаштують відеоконференцію щодо ситуації з COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?