Панькатися не буду - Лукашенко шокував світ новими безсоромними погрозами
Категорія
Політика
Дата публікації

Панькатися не буду - Лукашенко шокував світ новими безсоромними погрозами

Панькатися не буду - Лукашенко шокував світ новими безсоромними погрозами
Джерело:  online.ua

Ситуація в Білорусі напередодні президентських виборів почала стрімко загострюватися - саме тому чинний білоруський лідер Олександр Лукашенко не скупиться на гучні заяви та навіть безсоромні погрози. 28 липня, реагуючи на нещодавні акції протесту, він нагадав громадянам своєї країни про те, що нікому не дозволено бити правоохоронців і за подібні вчинки доведеться відповідати. Лукашенко заявив, що бачив кадри однієї з вуличних акцій у Мінську, де люди нападають на міліцію і деякі з них б'ють правоохоронців ногами. Він наголосив, що збирається панькатися із протестувальниками, які собі забагато дозволяють, однак, чомусь, забув згадати про те, чому Білорусь сколихнули протести. Річ у тому, що нещодавно ЦВК країни відмовилася зареєструвати колишнього банкіра Віктора Бабарико і ексглаву Парку високих технологій Валерія Цепкало кандидатами в президенти. Люди вирішили, що більше не хочуть терпіти такого свавілля з боку влади та вийшли на масові протести, передає ONLINE.UA.

"Ось цього ви не повинні допускати. Хлопці повинні розуміти, що вони в своєму домі і нікому не дозволено їх копати ногами. Ні в якому разі на провокації не йти, але не ображати хлопців. А то ми скоро дострибатися, будемо панькатися, як в дитячому садку", - пригорозив Олександ Лукашенко.

Варто зазначити, що деться про акції протесту 14 липня у Мінську і низці міст Білорусі, коли люди вийшли на вулиці на підтримку незареєстрованих кандидатів у президенти. Пізніше стало відомо, що станом на ранок 15 липня поліція затримала близько 200 учасників акцій. Окрім того, зазначалося, що 30 осіб затримали в інших містах Білорусі – Бресті, Гомелі, Гродно, Пружанах, Бобруйську, Солігорську, Столбцях. Згодом білоруська Асоціація журналістів повідомила про затримання більше 10 співробітників ЗМІ, які виконували свої професійні обов'язки під час висвітлення вуличних акцій протесту. Слідчий комітет Білорусі порушив кримінальну справу відносно організаторів і активних учасників акцій.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Лукашенко зізнався, що готовий зробити, щоб придушити протести в Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?