Папа Римський нарешті пояснив свою позицію щодо одностатевих шлюбів
Категорія
Світ
Дата публікації

Папа Римський нарешті пояснив свою позицію щодо одностатевих шлюбів

Папа Римський нарешті пояснив свою позицію щодо одностатевих шлюбів
Джерело:  online.ua

Нещодавно світ приголомшила новина про те, що Папа Римський підтримав легалізацію одностатевих шлюбів, що викликало резонанс не тільки в релігійному співтоваристві. Як виявилося, це не офіційна позиція Ватикану, та й сам понтифік не змінював свого ставлення до гомосексуальних людей або одностатевих шлюбів. Справа в тому, що про "скасування" Папою Римським ще одного гріха йшлося в документальному фільм "Франческо", прем'єра якого відбулася на римському кінофестивалі 21 жовтня, і цю заяву понтифіка було змонтовано. Ватикан заявляє, що коментарі Франциска були вирвані з контексту і при монтажі дві окремі цитати були об'єднані в єдине ціле. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

У поясненні Ватикану удеться, що Папа Римський мав на увазі право гомосексуалів бути прийнятими їх сім'ями в якості дітей і братів. Говорячи ж про одностатеві шлюби, він допустив прийняття державних законів про громадянські одностатеві союзи, що може дозволити їм користуватися пільгами і послугами, наприклад, в охороні здоров'я. Але при цьому, як запевнили у Ватикані, понтифік відмовився схвалити ці шлюби, але його слова вирізали з фільму.

"Зрозуміло, що Папа Римський Франциск мав на увазі певні державні положення і, звичайно, не доктрину Церкви, яку він неодноразово підтверджував протягом багатьох років", - йдеться в пояснювальній записці Ватикану.

Нагадаємо, кілька днів тому повідомлялося, що Папа Римський Франциск виступив за легалізацію одностатевих союзів, оскільки, з його точки зору, ЛГБТ-представники теж мають право на сім'ю. Він називав їх дітьми Божими, які не повинні стати ізгоями або нещасними через це.

Важливо відзначити, Римсько-католицька церква вважає гріховними гомосексуальні акти і закликає сексуальні меншини до цнотливості. Папа Римський ще був єпископом і служив в агрентінской церкви Буенос-Айреса, він виступав проти легалізації одностатевих союзів, але недавно визнав, що католицька церква повинна попросити вибачення у геїв за те, що погано ставилася до них в минулому.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Папа Римський назвав секс і смачну їжу "божественним" задоволенням, яке виходить від Бога.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?