Папа Римський оголосив про відпущення гріхів для усіх, але є одне "але"
Категорія
Світ
Дата публікації

Папа Римський оголосив про відпущення гріхів для усіх, але є одне "але"

Папа Римський оголосив про відпущення гріхів для усіх, але є одне "але"
Джерело:  online.ua

Папа Римський Франциск неочікувано для всіх повідомив про спеціальну індульгенцію у зв'язку з пандемією коронавірусу, яка стала болісним ударом для багатьох країн. У Ватикані звертають увагу на те, що гріхи відпустять людям, однак для цього потрібно щиро покаятися протягом 2021 року. Водночас повну індульгенцію надаватимуть на звичайних умовах – сповідь, причастя і молитва. Це зазначається в опублікованому указі щодо особливого року з нагоди 150-річчя проголошення святого Йосипа покровителем Вселенської церкви, інформує ONLINE.UA з посиланням Vatican News.

"Через надзвичайну санітарну ситуацію обдарування індульгенції особливо поширюється на літніх, хворих, які помирають та страждають, а також тих, хто з поважних причин не може вийти з дому", – йдеться в заяві Святого престолу.

Окрім того, наголошується, що під час проповіді, з якою Франциск виступив з нагоди відзначення католицькою церквою свята Непорочного зачаття Діви Марії, понтифік нагадав усім про необхідність дотримання норм та правил, що встановлюються владою для недопущення поширення коронавірусу. Також Папа Римський додав, що саме з метою недопущення великих зборищ вирішили відмовитися від його традиційної поїздки у другій половині дня на площу Іспанії для покладання вінка до статуї Богоматері.

"Але це (обмеження – ред.) не заважає віддати Богоматері квіти, які їй цінні найбільше: молитва, прояв милосердя і серце, відкрите прощення", – наголосив Франциск.

Згідно з останніми даними, різдвяні меси пройдуть в церквах на Апеннінах до 22:00 замість півночі. Спеціальний рік Святого Йосипа в католицькій церкві триватиме з 8 грудня 2020 року до 8 грудня 2021 року.

Не можна не згадати про те, що зазвичай Римсько-католицька церква відпускає гріхи в так звані ювілейні роки, які проходять кожні 25 років. Однак Папи доволі часто оголошують позачергові ювілейні роки. Так, Франциск оголошував рік милосердя, який тривав з 8 грудня 2015 року до 20 листопада 2016 року.Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Папа Римський відреагував на результати виборів в США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?