Папа Римський розповів про ще одну перевагу карантину для людей
Категорія
Культура
Дата публікації

Папа Римський розповів про ще одну перевагу карантину для людей

Папа Римський розповів про ще одну перевагу карантину для людей
Джерело:  online.ua

Папа Римський Франциск звернувся до усіх вірян та міжнародної спільноти з цікавою пропозицією. На його думку, наразі вкрай важливо в карантинних обмеженнях під час свят почати шукати позитивні моменти, аби не втрачати гарний настрій та вірити в краще. Понтифік зізнався, що його карантин не надто сильно засмутив, оскільки він цьогоріч допоможе згадати людям про автентичність свят та позбавить їх комерційних ноток. Своєю думкою про те, яким буде Різдво Христове у 2020 році (а для християн східного обряду вже у 2021 році), Папа Франциск поділився під час щотижневої аудієнції, передає ONLINE.UA з посиланням на видання DPA International.

Очільник Римо-католицької церкви попросив вірян забути про культ споживацтва й дозволити Різдву бути більш автентичним, більш справжнім. Окрім того, він нагадав людям , якими були біблійні страждання Марії та Йосипа під час Різдва Христового. Про це він сказав у контексті того, що кожен з нас цьогоріч також повинен обмежувати себе.

"Нам усім потрібно намагатися використати тимчасові незручності, щоб змінити те, як ми відчуваємо й святкуємо Різдво", – поділився своєю думкою з цього приводу Папа Франциск.

Варто звернути увагу на те, що карантинні обмеження у 2020 році зачеплять і саму Римо-католицьку церкву. До прикладу, традиційну різдвяну месу в базиліці святого Петра проведуть на дві години раніше, ніж зазвичай, через комендантську годину. Окрім того, вона пройде без участі вірян.

Варто також нагадати, що нещодавно Папа Римський Франциск офіційно заявив про спеціальну індульгенцію у зв’язку з пандемією коронавірусу. У Ватикані повідомили про те, що гріхи відпустять людям, однак для цього потрібно щиро покаятися протягом 2021 року. Водночас повну індульгенцію надаватимуть на звичайних умовах – сповідь, причастя і молитва. Про це йдеться в оприлюдненому указі щодо особливого року з нагоди 150-річчя проголошення святого Йосипа покровителем Вселенської церкви.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кількість хворих коронавірусом в УКраїні 17 грудня знову почала стрімко зростати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?