Папа Римський збирає визначних науковців на розмову про створення Всесвіту
Категорія
Світ
Дата публікації

Папа Римський збирає визначних науковців на розмову про створення Всесвіту

Папа Римський збирає визначних науковців на розмову про створення Всесвіту
Джерело:  Hi-News

Папа Римський Франциск запросив до Ватикану провідних науковців, що вивчають астрономію і еволюцію Всесвіту, щоб поговорити з ними про розвиток науки та посилити її зв'язки із релігією.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на hi-news.

"Папа Римський Франциск сподівається за допомогою світил світової науки спробувати зрозуміти суть Великого вибуху і розібратися в ряді питань, що його цікавлять", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що астрофізики з усього світу зберуться у Ватиканській обсерваторії, щоб обговорити чорні діри, гравітаційні хвилі і просторово-часові особливості.

Читайте також: Зустріч Папи Римського з великим вченим захопила соцмережі: з’явилося фото

"Конференція триватиме рівно тиждень і стане першим кроком Католицької церкви до зближення з світом науки", - додали у Ватикані.

Нагадаємо, раніше Франциск підкреслював, що "Бог – це не якийсь там маг з чарівною паличкою", а еволюція і Великий вибух цілком реальні.

Учасники конференції вшанують пам'ять бельгійського католицького священика і астронома Жоржа Леметра, що вніс величезний внесок у зближення церкви і науки в середині минулого століття. Ватиканській обсерваторії заснував папа Лев XIII в 1891 році, щоб виправити уявлення людей про те, що церква ворожа щодо науки.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Франциск засудив назву американської "Матері всіх бомб", підкресливши, що материнство не можна пов'язувати зі смертю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?