Папа Римський згадав про Україну у різдвяному посланні
Категорія
Культура
Дата публікації

Папа Римський згадав про Україну у різдвяному посланні

Папа Римський згадав про Україну у різдвяному посланні

Папа Римський Франциск у своїй різдвяній проповіді згадав про Україну і закликав протиборчі сторони до дотримання домовленостей.
Про це повідомляє ONLIE.UA з посиланням на  Радио Свобода.

«Миру чоловікам і жінкам, які досі страждають від наслідків конфлікту на сході України, де невідкладним є загальне бажання принести полегшення населенню і виконати взяті на себе зобов'язання», – сказав понтифік у своєму традиційному посланні Urbi et Orbi (Місту і світу) з нагоди Різдва Христового.
Також він згадав й інші країни, в яких люди страждають від збройних конфліктів і воєн: про Сирії і окремо місті Алеппо, про Святу Землю (Ізраїль), Іраку, Лівії, Ємені, Нігерії, Південному Судані, Конго, Колумбії, Венесуелі, М'янмі, Корейському півострові.

Читайте також: Обама видав останнє президентське привітання з Різдвом: з'явилося відео
«Сьогодні ця звістка розходиться по всій землі, бажаючи досягти всіх народів, особливо тих, які поранено війнами і гострими збройними конфліктами, і тих, що найсильніше відчувають прагнення до миру... Миру тим, хто отримав поранення або втратив найдорожчих людей в жорстоких терактах, які посіяли страх і смерть в серцях багатьох країн і міст», – звернувся Франциск до тисяч віруючих, які зібралися на площі Святого Петра у Ватикані.
Як повідомляв ONLINE.UA раніше  секретар РНБО України Олександр Турчинов запропонував українцям святкувати Різдво з усім цивілізованим світом — 25 грудня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?