Папа Римський зробив резонансну заяву про насильство над черницями в церкві
Категорія
Світ
Дата публікації

Папа Римський зробив резонансну заяву про насильство над черницями в церкві

Папа Римський зробив резонансну заяву про насильство над черницями в церкві
Джерело:  BBC

Черниці багаторазово ставали жертвами сексуального насильства з боку представників духовенства. Їх навіть утримували як секс-рабинь за часів попередника Папи Римського Бенедикта XVI.

Такі резонансні факти визнав Папа Римський Франциск під час історичного візиту на Близький Схід, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC News Україна.

Глава Католицької церкви вперше визнав існування проблеми сексуального насильства над черницями в Католицькій церкві. Він запевнив, що Ватикан вирішує цю проблему, підкресливши, що вона до цих пір не існує і поширена в окремих регіонах.

Слід зазначити, що раніше Папа Римський вже вибачався за сексуальне насильство в церкві. Він визнавав факт насильства над дітьми з боку священиків, яке довгі роки приховувала сама Католицька церква.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 88-річний кардинал Теодор МакКарік позбувся членства в Колегії кардиналів Ватикану через гучний секс-скандал. Папа Римський Франциск відправив його у відставку і доручив "присвятити своє життя молитвам і покаяння" за сексуальне насильство над дітьми.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?