Паралімпіада-2020: українські плавці завоювали для України ще два золота
Категорія
Спорт
Дата публікації

Паралімпіада-2020: українські плавці завоювали для України ще два золота

Паралімпіада-2020: українські плавці завоювали для України ще два золота
Джерело:  online.ua

31 серпня українській збірній вдалося вибороти ще 3 медалі на літній Паралімпіаді у Токіо. Українські плавці Андрій Трусов та Євгеній Богодайко здобули "золото" та "бронзу" відповідно. Ще одне золото нашій країні приніс плавець Максим Кріпак.

Джерело: Фейсбук-сторінка "Paralympic Games"

Українські плавці принесли нашій країні нові медалі

Варто звернути увагу на те, що Трусов та Богодайко вдало виступили у запливні на 50 метрів вільним стилем. Українські представники здобули нагороди у класі S7.

Що важливо розуміти, для Андрія Трусова це вже 5 медаль на Іграх у Токіо, оскільки він вдало стартував у спринті на 50 метрів і, захопивши лідерство, не впустив перевагу.

Андрій приніс Україні вже 13 золоту медаль на Паралімпіаді. Зауважимо, що Трусову належить світовий рекорд у цьому запливі. Він встановив його у 2019 році.

Євгеній Богодайко був близьким до "срібла", проте фінішував на третьому місці та здобув "бронзу". Це вже 17 бронзова нагорода для України в Токіо.

Результати плавання (вільний стиль, 50 метрів):

1. Андрій Трусов (Україна) – 27.43
2. Карлос Серрано Сарате (Колумбія) – 27.84
3. Євгеній Богодайко (Україна) – 27.99

Український плавець Максим Кріпак виграв 4 медаль на літній Паралімпіаді у Токіо. Нашому спортсмену не було рівних у запливі батерфляєм. 26-річний українець був найкращим у кваліфікаційному запливі і підтвердив це у фіналі. Максим переміг у запливі на 100 метрів у класі S10.

Результати запливу 100 метрів батерфляєм:

1. Максим Кріпак (Україна) – 54.15
2. Стефано Раймонді (Італія) – 55.04
3. Кол Пірс (Австралія) – 57.66

Результати України на Паралімпіаді в Токіо:

Українська збірна продовжує утримувати п'яту позицію в загально рейтингу Паралімпіади-2020 за кількістю виграних медалей. Наразі нашим спортсменам вдалося вибороти 14 золотих, 30 срібних та 18 бронзових меделай. Загалом - 62 нагороди.

Таблиця загальних результатів Паралімпіади-2020 (фото - olympics.com/tokyo-2020/paralympic-games)

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?