Паралімпіада-2020: українець Трусов встановив світовий рекорд й виборов золото
Категорія
Спорт
Дата публікації

Паралімпіада-2020: українець Трусов встановив світовий рекорд й виборов золото

Паралімпіада-2020: українець Трусов встановив світовий рекорд й виборов золото
Джерело:  online.ua

30 серпня українському плавцю Андрію Трусову вдалося вибороти золото Паралімпійських ігор, а також встановити світовий рекорд на дистанції 100 метрів на спині серед чоловіків у класі S7.

Джерело: Twitter  Паралімпійських ігор

Українець виграв золото Паралімпіади і встановив світовий рекорд

"Андрій Трусов перемагає на дистанції 100 метрів на спині серед чоловіків у класі S7 зі світовим рекордом", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що український плавець змагався на четвертій для себе дистанції на Паралімпіаді-2020. У двох із трьох він зміг виграти срібні нагороди: 200 метрів комплексним стилем та 400 метрів вільним стилем.

Окрім того, наголошується, що у фіналі дистанції 100 метрів вільним стилем Трусов змагався із ще одним українцем — чемпіоном 100-метрівки брасом Євгенієм Богодайком.

Що важливо розуміти, саме Богодайко був чинним паралімпійським чемпіоном на цій дистанції перед фінальним запливом, а головним претендентом на нагороди у 100-метрівці вільним стилем був саме Трусов.

"Час 21-річного українця у кваліфікації склав 1:10.20 хвилин — швидше проплив лише аргентинець Фернандо Карломаньйо, який встановив паралімпійський рекорд у кваліфікації. Серед претендентів на нагороди був і ізраїльтянин Марк Маляр, який двічі випереджав Трусова на дистанціях. У фіналі Трусову вдалося виграти. На фініші українець показав результат 1:08.14 хвилин та встановив новий світовий рекорд", - сказано в повідомленні.

Що важливо розуміти, наразі наша збірна на Паралімпійських іграх завоювала 48 медалей і перебуває на 5 місці серед усіх країн-учасниць. В арсеналі українських спортсменів 12 "золотих" нагород, 24 "срібних" і 12 "бронзових".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?