ПАРЄ висунула вимогу Україні через НАБУ й проблеми з реформами
Категорія
Політика
Дата публікації

ПАРЄ висунула вимогу Україні через НАБУ й проблеми з реформами

ПАРЄ висунула вимогу Україні через НАБУ й проблеми з реформами
Джерело:  online.ua

Парламентська асамблея Ради Європи нарешті представила щорічний звіт про прогрес моніторингової процедури Асамблеї: в цьому документі висловлюються занепокоєння щодо реформи судової системи в Україні та міститься заклик утриматися від дій, які можуть спровокувати тривалі згубні наслідки для верховенства права. Окрім того, європейська влада похвалила зусилля офіційного Києва щодо створення та забезпечення функціонування інститутів по боротьбі з корупцією. Окрім того, в звіті позитивно оцінюється угода про припинення вогню від 27 липня 2020 року. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "ЄП".

Також представники ПАРЄ не приховують той факт, що у них викликають занепокоєння постійні недоліки в реформах судової системи і системи правосуддя, а також незначні результати в боротьбі з широко поширеною корупцією. Окрім того, в звіті жорстко критикуються періодичні напади на журналістів, які відбуваються в Україні.

Саме тому ПАРЄ вимагає у офіційного Києва невідкладно "вжити всіх необхідних заходів для зміцнення структур, необхідних для боротьби з корупцією, в тому числі шляхом відновлення ефективного функціонування системи електронного декларування та уточнення правового статусу Національного антикорупційного бюро України".

Окрім того, Асамблея закликає Україну "утриматися від будь-яких дій, які можуть мати тривалі згубні наслідки для верховенства права і незалежності судової влади". Також представники ПАРЄ вимагають у української влади забезпечити ефективне розслідування всіх нападів на журналістів і забезпечити дотримання зобов'язань щодо захисту мовних прав національних меншин.

Не можна не згадати про те, що нещодавно посли країн Групи семи відреагували на прохання української влади та оприлюднили свої поради щодо поступового зміцнення антикорупційних інституцій і реформування судової влади. Що важливо розуміти, ці рекомендації були зроблені у відповідь на проблеми, які виникли після скандального рішення Конституційного Суду України у жовтні 2020 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна офіційно оскаржила повноваження російської делегації в ПАРЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?