Парламент готує масштабну допомогу для безробітних українців
Категорія
Економіка
Дата публікації

Парламент готує масштабну допомогу для безробітних українців

Парламент готує масштабну допомогу для безробітних українців
Джерело:  online.ua

5 листопада український парламент в першому читанні ухвалив законопроєкт, який вносить зміни до статті 471 закону "Про зайнятість населення". Варто звернути увагу на те, що він пропонує надати фінансову допомогу на часткове безробіття не лише під час карантину через коронавірус, але й під час інших "особливо небезпечних інфекційних захворювань". Цей проєкт закону підтримали 292 народних депутатів. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Верховної Ради України.

Що важливо розуміти, цей законопроєкт надає право Кабінету Міністрів визначати порядок надання допомоги з часткового безробіття на період карантину, її розмір, терміни надання, а також порядок повернення коштів, спрямованих на фінансування такої допомоги. Окрім того, наголошується, що цю допомогу отримають лише застраховані роботодавці або фізичні особи – підприємці (ФОП). Роботодавці можуть звернутися за наданням допомоги упродовж 90 днів.

Не можна не згадати про те, що у другому кварталі поточного року (квітень-червень) рівень безробіття в нашій країні сягнув 9,9%, що на 1,3% більше, ніж у I кварталі (8,6%). Цю інформацію підтвердила Державна служба статистики. Експерти звертають увагу на те, що це рекордний показник безробіття починаючи з кінця 2017 року. Так, 3 роки тому безробітних в країні було стільки ж, скільки і зараз, - 9,9%. Після цього рівень безробіття почав знижуватися аж до III кварталу 2018 роки (8%). У IV кварталі цього ж року безробітних стало 9,3% від загальної кількості працездатного населення країни. У період з I по III квартал 2019 року безробіття знову почала знижуватися і досягла показників в 7,3%. Після вересня 2019 року зі кожним кварталом безробітних ставало все більше.

"За результатами обстеження робочої сили кількість зайнятого населення у віці 15 років і старше в II кварталі склала 15,7 млн осіб, а у віці від 15 до 70 років - 15,6 млн осіб", — повідомляє пресслужба Держстату.

Як повідомляв ONLINE.UA, з 1 грудня поточного року прожитковий мінімум зросте з подальшими змінами у липні 2021 та грудні 2021.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?