Парламентські вибори – 2019: хто з відомих політиків не пробився у Раду
Категорія
Україна
Дата публікації

Парламентські вибори – 2019: хто з відомих політиків не пробився у Раду

Парламентські вибори – 2019: хто з відомих політиків не пробився у Раду
Джерело:  online.ua

Вчорашні дострокові вибори принесли цілу купу несподіванок. У першу чергу це стосується розгромної поразки багатьох відомих депутатів, які раніше неодноразово ставали членами парламенту. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані ЦВК, за підсумками голосування десятки представників політичного істеблішменту тепер щонайменше на кілька років випадуть зі стрічки новин.

За станом на 13:00 на багатьох округах всі протоколи ще не опрацьовані, але вже можна скласти перелік тих, хто не має шансів на перемогу.

Борис Колесников(ОВК №49, Донецька обл.) – колишній віце-прем’єр уряду Азарова та друга людина у фракції Партії регіонів програв меру Дружковки Валерію Гнатенко.

Сергій Пашинський(ОВК №64, Житомирська обл.) – один з лідерів «Народного фронту» та голова оборонного комітету Ради програв маловідомому кандидату від «Слуги народу» В’ячеславу Сігачову.

Володимир Литвин(ОВК №65, Житомирська обл.) – колишній голова Верховної Ради та Адміністрації президента Кучми поки програє з мінімальним відривом представнику «Слуги народу» Дмитру Костюку. Оброблено лише 38,48% бюлетенів, можуть бути зміни.

Сергій Лещенко(ОВК №220, Київ) – відомий журналіст та депутат-антикорупціонер з великою різницею програв представниці «Слуги народу» Ганні Бондар. Незважаючи на те, що свого часу Лещенко активно підтримував Володимира Зеленського, через звинувачення у втручанні в американські вибори його вирішили не включати в партійний список чи підтримувати по мажоритарці.

Віктор Балога(ОВК №69, Закарпаття) – колишній всесильний голова Адміністрації президента Ющенка та губернатор Закарпаття поки що програє представнику «Слуги народу» Едгару Токару. Підрахунок триває.

Сергій Ківалов(ОВК №135, Одеса) – скандальний екс-глава ЦВК, який свого часу оголосив Віктора Януковича президентом, що врешті призвело до першого «майдану», програє вибори на рідному окрузі кандидату від «Слуги народу».

Максим Бурбак(ОВК №204, Черновицька обл.) – глава фракції «Народного фронту» та соратник Арсенія Яценюка програє вибори на рідному окрузі представнику «Слуги народу» Валерію Божику.

Олена Бондаренко(ОВК №131, Миколаївська обл.) – колишня депутатка від «Партії регіонів» та активна учасниця багатьох політичних телеефірів програє кандидату від «Слуги народу» Артему Чорноморову.

Ігор Кононенко(ОВК №94, Київська обл.) – соратник та бізнес-партнер Петра Порошенка програє вибори тележурналісту каналу «1+1» Олександру Дубинському.

Валерій Писаренко(ОВК №168, Харківська обл.) – «права рука» одіозного Андрія Портнова програє представниці «Слуги народу» Марії Мезенцевій.

Олександр Грановський(ОВК №169, Харківська обл.) – депутат, який мав великий вплив на судову систему за часів Порошенка, програє кандидату від «Слуги народу» Олександру Куницькому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?