Партія Меркель неочікувано програла місцеві вибори у Німеччині
Категорія
Світ
Дата публікації

Партія Меркель неочікувано програла місцеві вибори у Німеччині

Партія Меркель неочікувано програла місцеві вибори у Німеччині
Джерело:  online.ua

15 березня офіційно стало відомо, що Християнсько-демократичний союз (ХДС) канцлерки Ангели Меркель програв на двох місцевих виборах – варто звернути увагу на те, що це важливе голосування напередодні вересневих виборів до Бундестагу, які пройдуть без німецької лідерки, інформує ONLINE.UA з посиланням на  Spiegel Online.

Згідно з останніми даними, у південно-західному Баден-Вюртемберзі "Зелені" вибороли 32,6% голосів, ХДС - 24,1%, соціал-демократи – 11%.

"У сусідньому Рейнланд-Пфальці соціал-демократи зайняли перше місце і збережуть владу з 35,7% голосів, випередивши ХДС, яка лідирувала в опитуваннях громадської думки до минулого місяця, але заручилася підтримкою лише 27,7% на недільних виборах", - йдеться в повідомленні.

За словами політологів, голосування у цих двох землях можна вважати першим серйозним політичним випробуванням цього року, кульмінацією якого стануть загальні вибори у вересні.

Генеральний секретар партії Пауль Зємяк заявив, що наявними результатами політична сила Ангели Меркель не задоволена та вважає їх невтішними. Політик звернув увагу на те, що недавні корупційні скандали і стурбованість з приводу того, як уряд країни справляється з пандемією коронавірусу, зіпсували імідж ХДС.

"Недільні результати стали ударом для голови партії ХДС Арміна Лашета, який став лідером партії два місяці тому і прагне замінити Ангелу Меркель на посту канцлера. Обидва результати виборів відкривають шлях для регіональних коаліцій між зеленими, СДПН і ліберальними вільними демократами та підвищують ймовірність формування аналогічної коаліції після вересневих загальних виборів", - пише видання.

Згідно з результатами нещодавніх опитувань, національна популярність ХДС впала з 40% у червні минулого року, коли офіційний Берліна хвалили за його вчасну реакцію на пандемію, до приблизно 33% у цьому місяці.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що декілька депутатів правлячої партії Християнсько-демократичний союз (ХДС) канцлерки ФРН Ангели Меркель пішли у відставку після гучного корупційного скандалу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?