Партія Порошенка накинулася із звинуваченнями на Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Партія Порошенка накинулася із звинуваченнями на Зеленського

Партія Порошенка накинулася із звинуваченнями на Зеленського
Джерело:  online.ua

Опозиційна фракція "Європейська солідарність" заявила, що законопроекти, подані українським лідером Володимиром Зеленським та "Слугою народу" до Верховної Ради, покликані перетворити Україну на тоталітарну державу, передає ONLINE.UA.

За словами опозиціонерів, вони детально проаналізували понад 50 законопроектів, поданих владою, і зазначили, що бачать загрозу обмеження парламентаризму.

"Майже всі ці закони ведуть до повної концентрації влади в руках однієї людини, до повної відсутності контролю над діями влади. Вони цілеспрямовано намагаються розвернути нас від Європи в напрямку російської авторитарної моделі держави", - заявив Артур Герасимов.

 За словами Вікторії Сюмари, планується повністю обмежити парламентаризм, як систему стримувань і противаг в державній владі. Депутатів перетворюють на підставки під "зелені кнопки". Пропонується депутата позбавляти мандату рішенням керівного органу партії. Вона каже, що це прямо суперечить Конституції України.

"Задача парламенту приймати не кількість законів, а приймати закони якісні, які служили би суспільству. Ми бачимо інше. Ми бачимо спробу спробу закріпити владу за допомогою "узурпаційних пакетів", - каже Ростислав Павленко.

Як повідомляв ONLINE.UA, Зеленський подав у раду  новий законопроект про так званий імпічмент. Офіційно він запроваджує процес усунення президента з посади, що він обіймає. Тим часом голова держави ще не підписав ініціативу про тимчасові слідчі комісії, які й стануть початком згаданих процедур.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?