Партія Порошенка звинувачує Зеленського у державній зраді
Категорія
Політика
Дата публікації

Партія Порошенка звинувачує Зеленського у державній зраді

Партія Порошенка звинувачує Зеленського у державній зраді
Джерело:  online.ua

Народні депутати з фракції "Евросолідарність" Ірина Геращенко та Марія Іонова подали до СБУ заяву із звинуваченнями президента Володимира Зеленського у державній зраді.

Джерело: Facebook-сторінка Ирини Геращенко

У Порошенко висунули зустрічні звинувачення проти Зеленського 

Геращенко повідомила, що у поданій заяві надані докази того, що команда Володимира Зеленського закупала для України вугілля з Росії.

Це вугілля з вкрадених окупаційною владою шахт і фінансування (президента РФ Володимира) Путіна з українського бюджету, - заявила Геращенко.

Депутат додала, що аналогічні заяви були подані в Офіс генпрокурора та Державне бюро розслідувань.

Геращенко також заявила, що за депутатами Євросолідарності встановленно стеження.

Сьогодні команда Зеленського розпочала свою бурхливу діяльність з того, що повернула закупівлю електроенергії та вугілля з РФ та Білорусі. Очевидно, 3 мільярди доларів, які цьогоріч заплатили за енергоресурси в Росії та Білорусі, йдуть на фінансування тероризму країни-агресора, - заявила Геращенко.

Звинувачення проти Порошенка 

Генеральна прокуратура України визначила суму застави у разі арешту експрезидента Петра Порошенка, якому раніше висунули підозру у державній зраді.

У Печерському райсуді столиці відбулося закрите засідання, під час якого слідчий суддя розглянув і погодив клопотання Генпрокуратури про надання дозволу на затримання Порошенка для доправлення до суду, де має відбутися обрання йому запобіжного заходу. ОГП у свою чергу погодив клопотання про арешт Петра Порошенка. При цьому розмір застави визначили в розмірі 1 млрд грн.

20 грудня експрезиденту оголосили підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій у справі про постачання вугілля з ОРДЛО.

Підозрюваному може загрожувати до 15 років позбавлення волі.

Повідомлення про підозру підписав заступник генпрокурора України Олексій Симоненко.

П’ятий Президент України підозрюється в тому, що він, діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з числа представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій "ОРДЛО", — повідомили в Державному бюро розслідувань.

Сам Порошенко вже відреагував на підозру.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?