Партія Зеленського хоче заблокувати в Україні Telegram - усі подробиці
Категорія
Технології
Дата публікації

Партія Зеленського хоче заблокувати в Україні Telegram - усі подробиці

Партія Зеленського хоче заблокувати в Україні Telegram - усі подробиці
Джерело:  online.ua

Народна обраниця від політичної сили "Слуга народу" Вікторія Подгорна у власних соцмережах неочікувано для всіх озвучила ідею заблокувати діяльність месенджера Telegram в Україні. Вона спершу поцікавилася, що про це думають українці і чи не буде це тиском на свободу слова в нашій країні. На її пропозицію доволі швидко відреагували не тільки пересічні громадяни, але й відомі медіаперсони, передає ONLINE.UA.

"Друзі, є питання. Як ви ставитеся до ідеї закриття Telegram, враховуючи його бекграунд? Чому "Вконтакте" та "Однокласники" закриті, а він квітне і процвітає?", - поцікавилася Вікторія Подгорна.

Окрім того, вона звернула увагу на те, що месенджер часто використовується в сумнівних, а подекуди й відверто злочинних цілях.

"Додам: гляньте на дискусії, які точуться у європейських країнах щодо свободи Інтернету", – резюмувала Вікторія Подгорна.

Зразу ж її пропозицію прокоментувала Ганна Гопко. Ексдепутатка наголосила, що потрібно "закрити і не нянчитися".

"Це вимога нацбезпеки. А разом з ним ще й кремлівські телеканали рішенням РНБО. Ба більше, не варто слухати гібридних західних "аналітичних центрів", які розказують про цензуру та обмеження свободи слова", - заявила політикиня.

Вона також додала, що роз'їдання мізків кремлівськими наративами потрібно зупиняти. Мовляв, пропагандистські ресурси Росії у дечому гірші, ніж російські танки.

Журналістка Наталя Влащенко розкритикувала ідею Подгорної, а також заклики Гопко у своєму новому дописі.

"Тримайте мене семеро. Дуров вже знає, що Слуга народу збирається закрити Телеграм?", - поцікавилася журналістка.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, 13 травня очільник РНБО Олексій Данілов у коментарі журналістам заявив, що Рада національної безпеки та оборони України вже розглянула питання щодо продовження заборони російських сайтів в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?