Парубій підписав закон про українську мову як державну
Категорія
Україна
Дата публікації

Парубій підписав закон про українську мову як державну

Парубій підписав закон про українську мову як державну
Джерело:  online.ua

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій підписав закон про функціонування української мови як державної. Рада відхилила усі постанови про скасування цього закону, передає ONLINE.UA.

Зазначається, що ВРУ відхилила усі чотири проекти постанов, якими деякі народні депутати пропонували скасувати результати голосування у другому читанні та в цілому за законопроект 5670-д про функціонування української мови як державної.

Жоден із проектів постанов, рекомендований Комітетом з регламенту Ради до розгляду у парламенті 14 травня 2019 року, не набрав необхідних 226 голосів, щоб вважатися ухваленим. Отже, скасувати результати голосування за мовний закон, як хотіли депутати з фракції "Опозиційний блок" та деякі позафракційні депутати, не вдалося.

"Сьогодні історичний день. Зараз я підпишу Закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної". У найближчі години або дні його підпише президент України. Він буде опублікований у "Голосі України" і стане законом", – сказав Парубій, підписуючи документ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 25 квітня Верховна Рада України ухвалила закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної", який почала розглядати у другому читанні ще два місяці тому. За це рішення проголосували 278 парламентарів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?