Парубій придумав новий засіб проти прогулів в Раді
Категорія
Політика
Дата публікації

Парубій придумав новий засіб проти прогулів в Раді

Парубій придумав новий засіб проти прогулів в Раді

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій

 запропонував внести зміни в регламент, збільшивши до трьох кількість пленарних тижнів, проте зробити два дні на тиждень - днями голосувань.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

Українську правду

.


Відповідну пропозицію він озвучив під час засідання парламенту.


11 травня Рада розглядала законопроект 3159 щодо нелегальних мігрантів, який необхідний для лібералізації візового режиму з ЄС. Однак виявилося, що в залі мало депутатів - всього 188 обранців. Таким чином, законопроект був перенесений в розділ "До раніше обговорених питань".


Після цього між головою парламенту і народними депутатами розгорілася дискусія щодо необхідності внесення змін до регламенту, щоб змусити депутатів відвідувати засідання і врегулювати ситуацію з поверненням до розгляду законопроектів.


"Я запропонував народним депутатам розглянути зміни до регламенту, які передбачають зміни форми нашої роботи. Зокрема, введення трьох пленарних тиждень, але голосування - у вівторок і четвер. Доки ми не приймемо ці зміни, ми будемо кожної середи і п’ятниці опинятися у подібній ситуації (коли у залі недостатньо для голосування депутатів - ред.)", - сказав Парубій.


Голова Ради попросив нардепів висловитися з цього приводу.


"Вся країна зранку ходить на роботу, де отримує зарплату. І всій країні незбагненно, яким чином народний депутат не приходить на роботу, як солдат приходить на фронт на своє чергування, як шахтар приходить на шахту", - сказав він.


Спікер зазначив, що шукає компроміс. Через брак голосів у стінах парламенту Парубій оголосив ранкове засідання закритим.


Раніше спікер Ради

Андрій Парубій запропонував знімати заробітну плату з депутатів за невідвідування засідань

.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?