Парубій в День пам'яті розповів про обов'язок кожного українця
Категорія
Україна
Дата публікації

Парубій в День пам'яті розповів про обов'язок кожного українця

Парубій в День пам'яті розповів про обов'язок кожного українця
Джерело:  УНН

Спікер Верховної Ради України  Андрій Парубій  в День пам'яті і примирення звернувся до українців і розповів, що пам'ятати про велику перемогу, - обов'язок кожного громадянина України.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  УНН.


"Обов'язок кожного громадянина України, - завжди пам'ятати про велику перемогу, глибоко поважати ветеранів війни, учасників українського визвольного руху та жертв нацизму", - заявив спікер ВР.


Андрій Парубій відзначив символічність того, що День пам'яті і примирення відзначається напередодні Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні і в умовах триваючої російської агресії і окупації частини української території новим загарбником.


За словами голови Ради, в умовах, що склалися, вирішальне значення має об'єднання жителів України заради нової перемоги.


"І сьогодні, коли російські імперські реваншисти забули гіркі уроки війни і заново розпалюють її в самому центрі Європи, коли Україна знову опинилася у вогні, переживаючи, за словами геніальної Ліни Костенко, "і жах, і кров, і смерть, і відчай, і шум хижої орди", вирішальне значення набуває загальнонаціональне єднання українського суспільства заради нашої нової перемоги, заради щасливого майбутнього України в колі цивілізованих європейських держав", - розповів Парубій.


Крім іншого, він подякував українським військовослужбовцям і жителям окупованих бойовиками територій, і закликав жителів України вірити в нову перемогу.


"Тому не втрачайте надії. За нами - правда. Ми боремося за мир на рідній і вільній землі. І ми - пам'ятаємо. Тому переконаний, що наша нова перемога - не за горами. Будьмо патріотами, єдиними і рішучими!", - Зазначив Андрій Парубій.


Як повідомляв ONLINE.UA,  секретар РНБО Олександр Турчинов розповідав, як українцям перемогти нового агресора.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?