Парубій висловився про підвищення зарплати депутатам
Категорія
Україна
Дата публікації

Парубій висловився про підвищення зарплати депутатам

Парубій висловився про підвищення зарплати депутатам

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що підтримує рішення попереднього спікера і нинішнього прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана підвищити депутатам заробітну плату з 6109 гривень до 17425 гривень і не має наміру його скасовувати.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українські новини.
"Скажу непопулярну річ: якби це не було останнім рішенням Володимира Борисовича Гройсмана, це було б першим рішенням Андрія Володимировича Парубія", - сказав спікер.
Парубій пояснив, що одним з головних застережень європейських експертів в боротьбі з корупцією є забезпечення чиновникам гідної зарплати паралельно з впровадженням каральних заходів, тому він вважає популізмом оголошення про боротьбу з корупцією за відсутності гідних зарплат для чиновників.
Крім цього Парубій пояснив, чому в парламент не виноситься законопроект про внесення змін до Конституції в частині зняття депутатської та обмеження суддівської недоторканності:
"Виносити в зал законопроект логіка є тоді, коли є гарантія його підтримки. Ми почали кілька конституційних процесів одночасно: по децентралізації, судову реформу і питання зняття депутатської недоторканності. На зборах голів фракцій ми домовляємося, щоб в зал виносилися ті законопроекти, які мають підтримку більшості", - зазначив спікер.
Парубій пояснив, що з цього питання досі триває дискусія:
"Кожна фракція з цього приводу має своє бачення. Деякі хочуть разом із рішенням по депутатах і суддях одразу приймати закон про імпічмент президента, проти чого я постійно виступаю - це моя особиста думка, що цього робити не можна. Інші хочуть обмеження виключно депутатської недоторканності, треті - тільки суддям. Є також дискусії з приводу повного або часткового зняття недоторканності", - зазначив він.
За словами Парубія, з огляду на попередні консультації, він бачить більше підстав для оптимізму щодо конституційних змін в судовій реформі.
"Що стосується децентралізації, яка, на жаль, у великій мірі прив'язана до "Мінських угод", і недоторканності, то вони будуть винесені тоді, коли я побачу підтримку цих законопроектів і якщо не гарантію, то принаймні високу ймовірність, що вони матимуть шанс в залі набрати більшість", - вказує спікер.
Нагадаємо, йдучи з поста спікера Верховної Ради на посаду прем'єр-міністра Володимир Гройсман, зробив великий подарунок депутатам: втричі збільшив їх зарплату.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?